ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eurovision 2024: Αυτές είναι οι 37 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Eurovision 2024 η Μαρίνα Σάττι

Eurovision 2024: Αυτές είναι οι 37 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό

Ανακοινώθηκαν οι 37 χώρες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην Eurovision 2024, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον ερχόμενο Μάιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU, 37 δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε.

Ο 68ος Διαγωνισμός, που διοργανώνεται από την EBU και το σουηδικό SVT, θα διεξαχθεί στη Malmö Arena στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024.

Από τα 37 κράτη, που θα λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής, τα 31 θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς. Από κάθε ημιτελικό θα προκύψουν 10 χώρες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό με τους «Big 5» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και τη διοργανώτρια Σουηδία.

Οι 36 χώρες που εκπροσωπήθηκαν στον διαγωνισμό του 2023 θα είναι παρούσες και του χρόνου, μαζί με το RTL από το Λουξεμβούργο, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά από το 1993.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της EBU, η συμμετοχή της Ρουμανίας δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί ότι θα συμμετάσχει τον επόμενο χρόνο, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με την TVR για την πιθανή συμμετοχή της.

Οι 37 χώρες που θα συμμετάσχουν στον 68ο μουσικό διαγωνισμό είναι οι εξής:

  1. Albania – RTSH
  2. Armenia – AMPTV
  3. Australia – SBS (*EBU Associate)
  4. Austria – ORF
  5. Azerbaijan – İctimai
  6. Belgium – RTBF
  7. Croatia – HRT
  8. Cyprus – CyBC
  9. Czechia – ČT
  10. Denmark – DR
  11. Estonia – ERR
  12. Finland – YLE
  13. France – FT
  14. Georgia – GPB
  15. Germany – ARD/NDR
  16. Greece – ERT
  17. Iceland – RÚV
  18. Ireland – RTÉ
  19. Israel – Kan
  20. Italy – RAI
  21. Latvia – LTV
  22. Lithuania – LRT
  23. Luxembourg – RTL
  24. Malta – PBS
  25. Moldova – TRM
  26. Netherlands – AVROTROS
  27. Norway – NRK
  28. Poland – TVP
  29. Portugal – RTP
  30. San Marino – SMRTV
  31. Serbia – RTS
  32. Slovenia – RTVSLO
  33. Spain – RTVE
  34. Sweden – SVT
  35. Switzerland – SRG SSR
  36. Ukraine – Suspilne
  37. United Kingdom – BBC
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Eurovision 2024 η Μαρίνα Σάττι. Να σημειωθεί ότι το 2024, η Ελλάδα κλείνει 50 χρόνια συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς η πρώτη της παρουσία ήταν το 1974.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.