ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Halloween: Τι σημαίνει η λέξη για την πιο «τρομακτική» γιορτή του χρόνου που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου;

Η πιο «τρομακτική» γιορτή του κόσμου έχει κάνει για τα καλα΄την εμφάνισή της και στα μέρη μας τα τελευταία χρόνια

Halloween: Τι σημαίνει η λέξη για την πιο «τρομακτική» γιορτή του χρόνου που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου;

Την ημέρα του Halloween ο κόσμος αγοράζει και σκαλίζει κολοκύθες, ενώ ταυτόχρονα εφοδιάζεται με γλυκά, καθώς το βράδυ τις 31ης Οκτωβρίου η πόρτα θα χτυπήσει και θα ακουστεί το κλασικό «Trick or treat?».

Τα παιδιά στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως λατρεύουν αυτή την τρομακτική γιορτή και προετοιμάζονται αρκετές ημέρες πριν με στολές και κατάλληλα αξεσουάρ.

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, αυτό το ιδιαίτερο έθιμο έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα θεματικά πάρτι που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας αυτή την περίοδο, τα οποία θέλουν τους καλεσμένους τους ντυμένους με στολές εμπνευσμένες από διάσημους serial killers της μεγάλης οθόνης, αιματοβαμμένα ζόμπι ή έχουν ακόμη και dark BDSM αύρα.

Τι είναι, όμως, τέλος πάντως αυτό το Halloween; H συγκεκριμένη λέξη φαίνεται πως προέρχεται από το All-hallow-even, δηλαδή με μια απλή μετάφραση θα λέγαμε ότι αφορά την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day), η οποία γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές χώρες.

Έτσι εξηγείται το γεγονός γιατί το Halloween γιορτάζεται πάντα το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου.

Επίσης, αυτή η γιορτή συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Λέγεται πως την ημέρα αυτή η επαφή με τα πνεύματα είναι πιο έντονη κι έτσι ο τρόμος και ο φόβος εξαπλώνεται ασφαλώς γρηγορότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, κάποιοι περιμένουν το Halloween προκειμένου να ξεπουλήσουν. Βλέπεις, – ιδιαίτερα στην Αμερική – έχουν την τιμητική τους τα γλυκά και τα κεράσματα, με τον τζίρο του Halloween να υπερβαίνει κατά πολύ τον αντίστοιχο των Χριστουγέννων, του Αγίου Βαλεντίνου ή του Πάσχα. Την ίδια στιγμή, το Halloween έχει δώσει έμπνευση σε αρκετούς σκηνοθέτες και παραγωγούς, προκειμένου να γυρίσουν μερικά από τα πιο τρομακτικά θρίλερ που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.