ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα: Έξι ιδανικά μέρη για να πετάξετε τον χαρταετό

Υπέροχα μέρη μέσα στην πόλη για μερικές ανάσες οξυγόνου!

Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα: Έξι ιδανικά μέρη για να πετάξετε τον χαρταετό

Αν αυτό το τριήμερο ξεμείνατε στην πόλη πάρτε τον χαρταετό σας και πηγαίνετε περπατώντας μέχρι το κοντινότερο πάρκο! Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με 6 υπέροχα μέρη μέσα στην πόλη για μερικές ανάσες οξυγόνου!

Φιλοπάππου

Είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά, γραφικά και δημοφιλή σημεία για το πέταγμα του χαρταετού… υπό το βλέμμα του Παρθενώνα. Επιπλέον, η ημέρα μπορεί να συνδυαστεί και με βόλτα στην Διονυσίου Αεροπαγίτου ή για καφέ στο χέρι στα στενά των Πετραλώνων.

Πάρκο Φλοίσβου

Ο Φλοίσβος είναι στέκι τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αποτελεί καλή επιλογή και για την Καθαρά Δευτέρα. Συνδυάζει το πράσινο του πάρκου και το μπλε της θάλασσας, ενώ προσφέρεται και για να κάνετε τη βόλτα σας αφού πετάξετε τον χαρταετό. Βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Αποτελεί σταθερή επιλογή των Αθηναίων και απέχει λίγα λεπτά μακριά από τους Αγίους Αναργύρους. Ιδανικό σημείο για το πέταγμα του χαρταετού, όπου συνήθως τα προηγούμενα χρόνια διοργανώνονταν και πλήθος εκδηλώσεων. Σίγουρα θα βρείτε ένα ωραίο σημείο για να γιορτάσετε τα Κούλουμα.

Ξύλινα, πάρκο του Άη Γιάννη, Καισαριανή

Το πάρκο του Άη Γιάννη, γνωστό και ως «Ξύλινα», στην Καισαριανή – το οποίο θα το βρείτε ανηφορίζοντας την λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως- είναι ένα ακόμη μέρος σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, όπου μπορείτε να πετάξετε τον χαρταετό σας και να γιορτάσετε την Καθαρά Δευτέρα. Εκτός από πολύ πράσινο και όμορφα μονοπάτια για περίπατο, στον χώρο υπάρχει επίσης παιδότοπος με κούνιες και άλλες κατασκευές για παιχνίδι και διασκέδαση!

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι

Νούμερο 1 προορισμός για τους κατοίκους Γαλατσίου και των γύρω περιοχών. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες επίδοξους «πιλότους» χαρταετού. Το Άλσος Βεϊκου είναι από τα λίγα μεγάλα πάρκα που έχουν μείνει στην Αττική και ταυτόχρονα διατηρείται σε άψογη κατάσταση.

Πάρκο στρατού, Γουδή

Πρόκειται για έναν κατάφυτο χώρο έκτασης 49 στρεμμάτων, που φιλοξενούσε άλλοτε το Στρατόπεδο «Γουδή», και σήμερα έχει διαμορφωθεί σε οργανωμένο χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών αποτελώντας σημαντική διέξοδο για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Μπορείτε να γιορτάσετε τα κούλουμα και να πετάξετε τον χαρταετό σας σε πολλά σημεία του πάρκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.