ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Metaverse – Νέος ψηφιακός κόσμος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ 

Το «πρώτο ταξίδι» με 4.500 «ταξιδιώτες» στην «άλλη πλευρά» του ψηφιακού κόσμου 

Metaverse – Νέος ψηφιακός κόσμος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ 

Το Metaverse που ετοιμάζει το Facebook μπορεί ακόμα να είναι σε στάδιο εξέλιξης και να μην έχει ολοκληρωθεί, όμως το Σαββατοκύριακο που πέρασε, 4.500 άτομα βρέθηκαν στον ψηφιακό κόσμο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και πέρασαν στην «άλλη πλευρά», πραγματοποιώντας «το πρώτο ταξίδι».

Νέο project «First Trip» (Πρώτο Ταξίδι) διαδραματίζεται στο Metaverse και είναι κάτι ανάμεσα σε ένα ηλεκτρικό παιχνίδι και μια μελλοντική βάση κατασκευής του ψηφιακού κόσμου, που οραματίζεται ο ιδρυτής του Facebook.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά λοιπόν, οι 4.500 άνθρωποι συμμετείχαν ως «ταξιδιώτες» και έπρεπε να ακολουθήσουν έναν γιγάντιο πίθηκο, ο οποίος μέσω μιας πολύχρωμης πύλης τους οδήγησε στην «άλλη πλευρά» (Otherside Metaverse).

Εκεί, οι «ταξιδιώτες» κατευθύνθηκαν σε ένα κεντρικό στάδιο, όπου μπορούσαν να δοκιμάσουν τις ικανότητες των avatar σε δραστηριότητες όπως τον χορό και το τρέξιμο. Μάλιστα, δόθηκε η δυνατότητα να βρεθούν και σε άλλες περιοχές, μόνο που σε ορισμένες από αυτές βρίσκονταν τέρατα, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουν.

Επίσης, οι δημιουργοί του παραπάνω «ταξιδιού» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία περιγράφουν όσα θέλουν να προσφέρουν με το νέο τους project, με την πλειοψηφία του κόσμου να θεωρεί ότι πρόκειται για video game, ιδιαίτερα από την στιγμή που έχει πολλά κοινά στοιχεία. Παρόλα αυτά, καθώς δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση, ορισμένοι θεωρούν ότι αποτελεί μια δοκιμή του ψηφιακού κόσμου που θέλει να λανσάρει ο Ζούκερμπεργκ και όχι ένα τελικό προϊόν που μπορεί να κυκλοφορήσει σύντομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.