ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μπουρανί: Το πιο… σέξι και «πικάντικο» έθιμο της Αποκριάς – Παντού γιγαντιαίοι φαλλοί και βωμολοχίες

Που συναντάμε το πιο «πρόστυχο» αποκριάτικο έθιμο;

Μπουρανί: Το πιο… σέξι και «πικάντικο» έθιμο της Αποκριάς – Παντού γιγαντιαίοι φαλλοί και βωμολοχίες

Το Μπουρανί είναι το πιο… σέξι και πικάντικο έθιμο που συναντάμε κάθε χρόνο την περίοδο της Αποκριάς και συγκεκριμένα την Κυριακή της Αποκριάς.

Το τυρναβίτικο καρναβάλι, γνωστό και ως μπουρανί, διοργανώνεται ετησίως στην πόλη του Τυρνάβου στη Θεσσαλία. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η λατρεία του φαλλού (δηλαδή του πέους), κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων ως συμβόλου γονιμότητας και ευημερίας.

Έπειτα φτιάχνουν το παραδοσιακό «μπουρανί», δηλαδή ένα φαγητό από σπανάκι, τσουκνίδα και ξύδι. Το κρασί και το τσίπουρο ρέει άφθονο και η πόλη του Τυρνάβου ζει ένα τεράστιο γλέντι με σκωπτικά τραγούδια.

bourani01
bourani02
bour12_2
bour13_2
bourani03
bourani04
bourani05
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.