ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Super Mario κατέρριψε όλα τα ρεκόρ – Με 500 εκατ. δολάρια η ταινία του έγινε η πιο επιτυχημένη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού

Αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των Video Game o Super Mario

Ο Super Mario κατέρριψε όλα τα ρεκόρ – Με 500 εκατ. δολάρια η ταινία του έγινε η πιο επιτυχημένη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού

Ακόμη  και ο πιο αδαής από τον κόσμο των video games, γνωρίζει πολύ καλά τον μαχητικό υδραυλικό με το μουστάκι, πρωταγωνιστή σε ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Σήμερα, ο Super Mario έρχεται να αποδείξει πως 40 χρόνια μετά την εμφάνισή του με Pixel στις οθόνες των Nintendo, εξακολουθεί να σαγηνεύει τα πλήθη.

Η προσαρμογή του θρυλικού βιντεοπαιχνιδιού για τη μεγάλη οθόνη ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office, καταρρίπτοντας τα ρεκόρ με τη χαρά που συνήθως συγκεντρώνει ο Super Mario χτυπώντας τα τουβλάκια.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Variety, η περιπέτεια κινουμένων σχεδίων έχει αποσπάσει 260,3 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική αγορά και 248,4 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Αυτό ανεβάζει την παγκόσμια συγκομιδή της ταινίας στα 508,7 εκατομμύρια δολάρια. Είναι πλέον η πιο κερδοφόρα ταινία του 2023 τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο αμερικανικό box office, ξεπερνώντας το Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Το πιο σημαντικό είναι ότι καθιστά επίσης την ταινία The Super Mario Bros., η Ταινία, τη πιο επιτυχημένη διασκευή βιντεοπαιχνιδιών στην ιστορία, ξεπερνώντας τα έσοδα των ταινιών Warcraft και Pokémon: Pikachu.

Η ταινία Super Mario Bros

Σε σενάριο του Μάθιου Φόγκελ (Matthew Fogel), η ταινία ακολουθεί τους ξεχωριστούς υδραυλικούς του Μπρούκλιν να εργάζονται σ’ έναν κεντρικό υπόγειο αγωγό νερού.

Oταν ο Λουίτζι εξαφανίζεται ο Μάριο ξεκινά μια απίστευτη αναζήτηση για να βρει τον δίδυμο αδελφό του.

Στο τελευταίο τρέιλερ που κυκλοφόρησε λίγο πριν από την πρεμιέρα στις αρχές Απριλίο, ο Λουίτζι βρίσκεται φυλακισμένο σε ένα κλουβί μέσα στο κάστρο του Bowser.

Στην ταινία δανείζουν τις φωνές τους οι Κρις Πρατ (Chris Pratt) ως Mario και Τσάρλι Ντέι (Charlie Day) ως Λουίτζι.’

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Κίγκαν-Μάικλ Κι(Keegan-Michael Key), ‘Ανια Τέιλορ(Anya Taylor-Joy), Τζακ Μπλακ(Jack Black), Σεθ Ρόγκεν(Seth Rogen) και Φρεντ ‘Αρμισεν(Fred Armisen), σε σκηνοθεσία των ‘Ααρον Χόρβαθ (Aaron Horvath) και Μίχαελ Γέλενικ (Michael Jelenic).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Mία εμφάνιση-έκπληξη κάνει στην ταινία ο επί δεκαετίες «Super Mario», Τσαρλς Μαρτινέι (Charles Martine).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.