ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα 11 καλύτερα μπαρ στο Παρίσι (φωτό)

Μινιμαλιστικά, λαμπερά αλλά και ιστορικά μπαρ της γαλλικής πρωτεύουσας

Τα 11 καλύτερα μπαρ στο Παρίσι (φωτό)

Το Παρίσι είναι μία από τις παγκόσμιες πόλεις του πλανήτη όσον αφορά τη γαστρονομία, τη μόδα και τις τέχνες. Για πολλά χρόνια, η πρωτεύουσα της Γαλλίας υπολείπονταν άλλων μητροπόλεων, όπως το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη στο κεφάλαιο fine drinking. Αυτό βέβαια έχει αλλάξει πια.

Στο Παρίσι εμφανίζονται όλο και συχνότερα cocktail bar με δημιουργικές προτάσεις, τα οποία ήρθαν να συμπληρώσουν ένα σκηνικό στο οποίο ήδη υπήρχαν ιστορικά μπαρ όπως το Hemingway στο ξενοδοχείο Ritz ή το Harrry.

Όσον αφορά το design, η κλασική γαλλική φινέτσα έχει αναμειχθεί με παγκόσμιες επιρροές δημιουργώντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Παρακάτω σας προτείνουμε 11 μπαρ που όλα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για να απολαύσετε το ποτό ή το κοκτέιλ σας στο επόμενο ταξίδι σας στην Πόλη του Φωτός.

Le Syndicat
Mπορεί να περάσετε έξω από το Le Syndicat και να μην το καταλάβετε, καθώς η πόρτα του είναι κρυμμένη πίσω από αφίσες και ταμπέλες. Όταν περάσετε μέσα, θα βρεθείτε σε ένα cosy μισοσκότεινο bar το οποίο είναι δημοφιλές κυρίως στους ντόπιους.

Σερβίρει μόνο γαλλικά ποτά: αυτό σημαίνει ότι το κλασικό cocktail της προτίμησής σας θα έχει λίγο διαφορετική γεύση. Άλλωστε, το Le Syndicat (το συνδικάτο) ιδρύθηκε ως «μια οργάνωση προς υπεράσπιση των γαλλικών οινοπνευματωδών».

Απολαύστε το ποτό καλωσορίσματος το οποίο περιέχει κονιάκ Rémy Martin και επιλέξτε από το κοκτέιλ menu -το προσωπικό είναι φιλικό και θα χαρεί να σας κατατοπίσει. To μενού αλλάζει από καιρό σε καιρό ενώ η μουσική κινείται σε γαλλικούς χιπ χοπ ρυθμούς. Δεν είναι περίεργο που αυτό τόσο cool bar περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Διεύθυνση: 51 Rue du Faubourg Saint-Denis, syndicatcocktailclub.com

Experimental Cocktail Club


Απέξω δύσκολα προδίδεται η ύπαρξή του πέρα από μια μικρή τετράγωνη πινακίδα και μεγάλα παράθυρα που καλύπτονται από βελούδινες κουρτίνες. To Εxperimental Cocktail Club άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 2007. Φτιαγμένο στο πρότυπο των speakeasy-style μπαρ της Νέας Υόρκης γρήγορα έγινε το σημείο αναφοράς για τα άλλα cocktail bars του Παρισιού που ακολουθήσαν.

Σήμερα η φήμη του παραμένει και έτσι είναι γεμάτο γεμάτο σχεδόν κάθε νύχτα. Η πελατεία του είναι Παριζιάνοι και τουρίστες κάτι που σημαίνει πως εντός του θα ακούσετε διάφορες γλώσσες από ανθρώπους που μοιράζονται την αγάπη για ένα καλό κοκτέιλ.

Φυσικά μπορείτε να πιείτε κλασικά ποτά αλλά ο βασικός λόγος για να έρθετε εδώ είναι να δοκιμάσετε κοκτέιλ που δεν έχετε ξαναπιει ποτέ με τη λίστα των 12 καινοτόμων κοκτέιλ να ανανεώνεται συνήθως κάθε έξι μήνες. H διακόσμηση έχει ρουστίκ και chic στοιχεία όπως ξύλινα δοκάρια, εκτεθειμένα τούβλα και βελούδο ενώ το προσωπικό είναι ευγενικό και φροντίζει να δημιουργήσει cosy ατμόσφαιρα. Η ομάδα Experimental Group ξεκίνησε από εδώ και πλέον διατηρεί και άλλα μπαρ σε διάφορα σημεία της πόλης όπως και σε άλλες χώρες. Οπότε το να έρθετε εκεί που ξεκίνησαν όλα μπορεί να θεωρηθεί και μια επίσκεψη εφάμιλλη με την επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου για όσους αγαπούν τα καλά κοκτέιλ.

Διεύθυνσή: 37 rue Saint Sauveur experimentalgroup.com

Sotto

Το συγκεκριμένο bar είναι διάσημο για το μαρτίνι του. Βρίσκεται στο υπόγειο του ιταλικού εστιατορίου Carboni και είναι ένα από τα καλύτερα μπαρ του Παρισιού, ενώ με χωρητικότητα μόνο λίγα τραπέζια και σκαμπό είναι και ίσως ένα από τα μικρότερα. Τα ποτά και τα μικρά πιάτα του έχουν όλα ιταλικές επιρροές. Αν προγραμματίζετε να δειπνήσετε στο Carboni φροντίστε να φτάσετε εκεί πριν την κράτηση σας και να καθίσετε στο μπαρ.

Εκτός από το κλασικό μαρτίνι, πετράδι του στέμματος των κοκτέιλ του καταστήματος θεωρείται και το Negroni Sbagliato. Για όσους δεν είναι σε mood για κοκτέιλ, υπάρχει μια εξαιρετική λίστα από κρασιά τα οποία σερβίρονται και με το ποτήρι. Σίγουρα πάντως είτε πίνετε κοκτέιλ είτε κρασί μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη ρικότα από βουβαλίσιο γάλα.

Διεύθυνση 45 rue de Poitou, carbonisparis.com

Little Red Door

Λίγα μπαρ στο Παρίσι ακόμα και σε ολόκληρο τον κόσμο παίρνουν την παρασκευή των cocktail τόσο σοβαρά όσο το Little Red Door. Άλλωστε το συγκεκριμένο μπαρ έχει καταφέρει να έχει σταθερή παρουσία στη λίστα The World’s 50 Best Bars, το 2022 βρέθηκε στην 5η θέση. Η είσοδος σε αυτό το το φημισμένο μπαρ γίνεται από -καμία έκπληξη βάσει του ονόματος του- μια λιτή κόκκινη μικρή πόρτα η οποία δεν προδιαθέτει για κάτι ιδιαίτερο.

Όμως μέσα, υπάρχει ένας «ναός» αφιερωμένος στη διαδικασία της παρασκευής κοκτέιλ με κορνιζαρισμένες φωτογραφίες από τους προμηθευτές του μπαρ στους τοίχους. Σημειωτέων ότι το 2020 το Little Red Door προχώρησε σε επαναξιολόγηση των πρακτικών του και πλέον έχει μια προσέγγιση που δίνει βάρος στα υλικά εποχής και στις βιώσιμες πρακτικές. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η αλλαγή αρχών δεν κόστισε καθόλου στην κύρια αποστολή του που είναι να σερβίρει φανταστικά κοκτέιλ με υπέροχα χρώματα. Κάθε ποτό στο τωρινό μενού που προσφέρει επικεντρώνεται σε έναν συγκεκριμένο παραγωγό με τους πελάτες να μπορούν να ακολουθήσουν το ταξίδι του κοκτέιλ τους από το χωράφι στο ποτήρι. Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας το μπαρ που έχει μπει εννιά φορές στη λίστα The World’s 50 Best Bars δέχεται για πρώτη φορά και κρατήσεις.

Διεύθυνση 60 Rue Charlot, lrdparis.com

Combat

Το Combat είναι ιδανικό για όποιον ψάχνει γευστική και εκλεπτυσμένη διασκέδαση. Στο ταβάνι του κρέμονται φυτά και λουλούδια, το μπαρ του είναι μαρμάρινο με ένα μεγάλο κίτρινο ταμπλό ακόμα και το μπάνιο είναι κομψοτέχνημα. Εδώ θα ακούσετε μουσικές τις οποίες πιθανότατα δεν γνωρίζατε πριν αλλά θα λατρέψετε αμέσως ενώ τα κοκτέιλ του είναι πραγματικά θαύμα.

Kάθε ποτό είναι κομψό και με τέλειες αναλογίες. Κάθε εβδομάδα η ομάδα του Combat εφευρίσκει νέα κοκτέιλ ενώ ακόμα και αν δεν πίνετε αλκοόλ εδώ θα βρείτε ίσως το καλύτερο mocktail που δοκιμάσετε ποτέ. Υπάρχουν και ελαφριά γεύματα αν πεινάσετε.

Πρόκειται για μία μινιμαλιστική και ανανεωμένη προσέγγιση στο fine drinking. Τίποτα εδώ δεν είναι προσποιητό, την ίδια στιγμή που τα ποτά και τα φαγητά είναι στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας.

63 Rue de Belleville, facebook.com/CombatBelleville

Harry’s New York Bar

To Ηarry’ News York Bar άνοιξε το 1911 από τον σούπερ σταρ τζόκεϊ της εποχής Αμερικανό Ted Sloan. Το 1923 ανέλαβε τα ινία του ο διάσημος μπάρμαν Harry MacElhone. Ο MacElhorne θεωρείται o εφευρέτης διάσημων κοκτέιλ ανάμεσα τους, το Bloody Mary και το French 75. Δεν είναι το μόνο στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο μπαρ κατά κάποιο τρόπο ένα μουσείο για τη νυχτερινή διασκέδαση. Στο πιάνο του συνέθεσε ο Τζορτζ Γκέρσοϋιν το διάσημο έργο του «Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι».

Στο πελατολόγιό του συμπεριλαμβάνονταν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, η Ρίτα Χέιγουορθ και η Κοκό Σανέλ. Θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο μέρος να είναι περισσότερο τουριστικό όμως αρκετοί από τους πελάτες του είναι regulars ενώ στο μενού του υπάρχει ένας συνδυασμός από νέα και κλασικά κοκτέιλ. Εκτός από τα κοκτέιλ εδώ θα βρείτε μία από τις πιο ενημερωμένες λίστες με ουίσκι σε όλη τη Γαλλία καθώς θα έχετε να διαλέξετε πάνω από 350 ετικέτες. Αν για κάποιον λόγο θέλετε ή προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μόνο ένα μπαρ όσο βρεθείτε στο Παρίσι αξίζει να είναι αυτό, αν μη τι άλλο για ιστορικούς λόγους.

5 rue Daunou, www.harrysbar.fr

Fréquence

Eiναι ένα σημείο που συνυπάρχουν ειδήμονες στη μουσική με λάτρεις των κοκτέιλ. Το Fréquence είναι ένα bar στο οποίο πίσω από την μπάρα του βλέπει κανείς δίσκους βινυλίων και όχι μπουκάλια. Οι barmen δημιουργούν ιδιαίτερα και δημιουργικά κοκτέιλ και mocktail ενώ ακούγονται διάφορες υπέροχες μουσικές από τη σκηνή του Ντιτρόιτ, έως τους Μπίτλς και αγκολέζικη σέμπα.

Εκτός από τα βινύλια στον εσωτερικό χώρο κυριαρχεί η ξύλινη μπάρα και τα μεγάλα παράθυρα τα οποία τις πιο ζεστές βραδιές ανοίγουν και δημιουργούν μια ευάερη ατμόσφαιρα. Σημειωτέων ότι εδώ φιλοξενούνται συχνά Guest DJ’s όπως και άλλες θεματικές μουσικές βραδιές μοναδικής ομορφιάς, οπότε ίσως θελήσετε να τσεκάρετε τη σελίδα του μπαρ στα social media για να έρθετε εδώ το βράδυ που το πρόγραμμα ταιριάζει στα γούστα σας.

Le Mary Celeste

To Le Mary Celeste στην μοδάτη συνοικία του Marais στο 4ο διαμέρισμα είναι εδώ και καιρό από τα φημισμένα cocktail bar-εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας. Το μπαρ πήρε το όνομά του από το φημισμένο πλοίο-φάντασμα που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις Αζόρες Νήσους χωρίς κανένα μέλος του πληρώματος αλλά με το φορτίο οινοπνεύματός του άθικτο.

Εδώ η πελατεία είναι κατά βάση νεανική και απολαμβάνει μια μεγάλη σειρά από κοκτέιλ, κλασικά και πιο δημιουργικά, μαζί με πιάτα με όστρακα και tapas. Η μουσική είναι μία υπέροχη μείξη από κλασική 70’s και σύγχρονη γαλλική ποπ.

Το Le Mary Celeste είναι φημισμένο για τα τεράστια παράθυρά του που κρατούν τη ζέστη τον χειμώνα και ανοίγουν το καλοκαίρι. Όσοι θέλουν να γευματίσουν μπορούν να κλείσουν τραπέζι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σέρβις παραμένει άψογο και γρήγορο ακόμα και στις ώρες αιχμής.

1 Rue Commines, lemaryceleste.com

Candelaria

Τo Candelaria, ένα πραγματικά κρυμμένο διαμάντι προσφέρει μερικά από τα καλύτερα μεξικάνικα κοκτέιλ και φαγητό στο Παρίσι. Ενώ το επίπεδο της κουζίνας του το κάνει από μόνο του άξιο επίσκεψης, στο πίσω μέρος του ατμοσφαιρικού εστιατορίου, θα βρείτε ένα χαλαρό cocktail lounge με χαμηλό φωτισμό που σερβίρει μερικά από τα καλύτερα ποτά στην πόλη. Έχει καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές με το χίπστερ νεανικό κοινό ενώ πριν ξεκινήσετε να πιείτε τεκίλα σε διάφορες εκδοχές αξίζει να δοκιμάσετες τάκος και κεσαντίγια.

Οι μαργαρίτες του είναι φημισμένες ενώ υπάρχει ακόμα μεξικάνικη μπύρες και γευστικό παντς. Το προσωπικό στο μπαρ είναι πολύ φιλικό και θα ικανοποιήσει οποιαδήποτε επιθυμία σας αν δεν βρείτε αυτό που θέλετε στο μενού. Το βέβαιο είναι ότι τόσο το εστιατόριο όσο και ο χώρος του cocktail bar δεν είναι μεγάλος οπότε θα πρέπει να έρθετε νωρίς αν θέλετε να βρείτε θέση, ενώ ορισμένες βραδιές υπάρχει και DJ για ακόμα πιο πολύ hip.

52 Rue de Saintonge .candelaria-paris.com

Bar Hemingway

Στο ξενοδοχείο Ritz στην Place Vendôme βρίσκεται ένα από τα διασημότερα (και πιο μικρά) μπαρ του κόσμου. Καμία γωνιά δεν αφήνεται ανεκμετάλλευτη για τις 25 καρέκλες και σκαμπό ενώ οι τοίχοι του είναι γεμάτοι με αναμνηστικά ανάμεσά τους, γάντια μποξ και παλιές εφημερίδες. Πριν λίγα χρόνια στο αγαπημένο μπαρ του θρυλικού Αμερικανού συγγραφέα που του έδωσε το όνομα του έγινε εκτεταμένη ανακαίνιση, αλλά παρόλα αυτά το μπαρ διατηρεί την «παλιά» αρχοντιά του. Head barman είναι ο Colin Field τον οποίον ο Observer έχει αποκαλέσει «ο Λεμπρόν Τζέιμς του αλκοόλ» και ο «Ματίς των μαρτίνι», ενώ έχει αναδειχθεί ο κορυφαίος μπάρμαν του κόσμου από τo Forbes και το Travel and Leisure.

O ίδιος έχει δημιουργήσει ένα μενού στο οποίο περιλαμβάνονται μερικές καινοτόμες εκδοχές σε κλασικά κοκτέιλ, όπως το Clean Dirty που σερβίρεται με έναν παγωμένο κύβο από ζουμί ελιάς ή το Ritz Pimms αλλά σε γενικές γραμμές του αρέσει να προτείνει επί τόπου στον κάθε πελάτη ρωτώντας τον για τις προτιμήσεις του. Όπως και στο Harry’s New York Bar Paris έτσι και εδώ θα πίνετε το ποτό σας σε έναν χώρο ταυτισμένο με την ιστορία του fine drinking.

15 place Vendôme https://www.ritzparis.com/en-GB/bars-and-restaurants/bar-hemingway

Ηοtel Costes Bar

Eίναι το «+1» της σχετικής λίστας καθώς είναι πράγματι ένα υπέροχο μπαρ αλλά μπορούν να το επισκεφτούν μόνο οι πελάτες του ξενοδοχείου Costes (αν δεν είστε πελάτες μπορείτε να δειπνήσετε στο εστιατόριό του).

To μπαρ είναι πραγματικά ένας «άλλος προνομιούχος κόσμος» σε μία από τις πιο κομψές και δυναμικές πλευρές του Παρισιού. Εδώ θα απολαύσετε υπέροχα κλασικά κοκτέιλ, όπως Mojito, Caipirinha και Bloody Mary, ετοιμασμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ φυσικά υπάρχει η λίστα γαλλικών κρασιών που περιμένει κανείς σε ένα κορυφαίο παρισινό ξενοδοχείο. Την ίδια στιγμή, η μουσική είναι ακόμα ένας λόγος να περάσετε τη βραδιά σας εδώ, με ηλεκτρονικούς και upbeat ήχους από διαφορετικό DJ κάθε βράδυ. Όλα αυτά σε έναν ημιφωτισμένο χώρο όπου κυριαρχούν οι αποχρώσεις του κόκκινου. Όσον αφορά το εστιατόριο, η βεράντα και το ιταλικού στυλ αίθριο του έχουν κάνει το εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες σε ένα από τα σημεία αναφοράς του Παρισιού. Το μενού σε αυτό το γαστρονομικό στέκι είναι ένας συνδυασμός γαλλικής, ιταλικής και ασιατικής κουζίνας με μία σύγχρονη γκουρμέ προσέγγιση. Το βέβαιο είναι πως αν είστε πελάτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου θα δυσκολευτείτε να το εγκαταλείψετε τα βράδια που θα περάσετε στη γαλλική πρωτεύουσα.

7 Rue de Castiglione, hotelcostes.com/en/restaurant-bar

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travel.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.