ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους για την καρναβαλική παρέλαση (φωτο)

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την πλατεία του Λευκού Πύργου και κινούνται στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους για την καρναβαλική παρέλαση (φωτο)

Χιλιάδες πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ντυμένοι με διάφορες και ευφάνταστες στολές, με τύμπανα στην κεφαλή της πορείας που δίνουν τον ρυθμό, σφυρίχτρες, σερπαντίνες, κόρνες και κομφετί, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την πλατεία του Λευκού Πύργου και κινούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ η πορεία αναμένεται να φτάσει στη Λεωφόρο Νίκης και να επιστρέψει στην αφετηρία.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Τσιμισκή και παρακολουθεί την παρέλαση.

Η σημερινή παρέλαση του καρναβαλιού, η οποία πέρασε από πολλά… κύματα μέχρι τελικά να γίνει και πραγματοποιείται με την μορφή «συλλαλητηρίου» είναι η πρώτη μετά από 60 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Καθώς η Αστυνομία δεν έδωσε άδεια για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί, οι εμπνευστές της που ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων, αποφάσισαν να την «μετονομάσουν» σε «Καρναβαλική Παρέλαση – Συλλαλητήριο Αγάπης».

Φωτογραφίες από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη:

Χθες ωστόσο η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνεται πως δεν υπήρξε καμία άδεια για τη διοργάνωση καρναβαλικής παρέλασης, επισημαίνοντας και πάλι τα ζητήματα ασφαλείας που υπάρχουν.

Σε απάντησή της η εμπνεύστρια της καρναβαλικής παρέλασης Θένια Δρακοπούλου έκανε λόγο για πόλεμο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κόσμος θα κατεβεί στην παρέλαση κανονικά.

«Είμαστε εθελοντές, Θεσσαλονικείς πολίτες που θέλουμε να περάσουμε όμορφα μια ακόμα μέρα πέρα της Τσικνοπέμπτης, να χαρούμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων σε βίντεο – ανακοίνωση στο facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί της Τροχαίας εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους που κινείται η παρέλαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.