ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξαφάνιση Τζούλιαν Σαντς: Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στα βουνά της Καλιφόρνια

Ο ηθοποιός δηλώθηκε αγνοούμενος στις 13/1 όταν δεν επέστρεψε από ένα ταξίδι πεζοπορίας στα βουνά San Gabriel

Εξαφάνιση Τζούλιαν Σαντς: Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στα βουνά της Καλιφόρνια

Πεζοπόροι στην Καλιφόρνια, ανακάλυψαν χθες Σάββατο, ανθρώπινα λείψανα στην περιοχή όπου είχε χαθεί πριν από περισσότερους από πέντε μήνες ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς.

Να σημειωθεί πως οι αξιωματούχοι δεν έχουν αναγνωρίσει το θύμα.

Τα λείψανα μεταφέρθηκαν στο ιατροδικαστικό γραφείο για επιβεβαίωση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο 65χρονος ηθοποιός δηλώθηκε αγνοούμενος στις 13 Ιανουάριου όταν απέτυχε να επιστρέψει από ένα ταξίδι πεζοπορίας στα βουνά San Gabriel στο Mt. Baldy, που βρίσκεται 45 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες.

Η έρευνα, η οποία αποτελούνταν από 80 εθελοντές και αξιωματούχους, συνεχίστηκε στις 17 Ιουνίου μετά από προσωρινή αναστολή. Η αστυνομία διεξήγαγε οκτώ έρευνες στο έδαφος και στον αέρα μετά την εξαφάνιση του Σαντς.

«Παρά τον πρόσφατο θερμότερο καιρό, τμήματα του βουνού παραμένουν απροσπέλαστα λόγω των ακραίων αλπικών συνθηκών. Πολλές περιοχές περιλαμβάνουν απότομο έδαφος και χαράδρες, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν πάνω από 10 πόδια πάγου και χιονιού», δήλωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναντίνο την περασμένη εβδομάδα.

Η οικογένεια του Σαντς μίλησε για πρώτη φορά μετά την εξαφάνισή του την Παρασκευή (23/4), εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στις ομάδες αναζήτησης και τους συντονιστές που εργάστηκαν ακούραστα για να βρουν τον Τζούλιαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε να κρατάμε τον Τζούλιαν στις καρδιές μας, με φωτεινές αναμνήσεις από αυτόν ως έναν υπέροχο πατέρα, σύζυγο, εξερευνητή, λάτρη του φυσικού κόσμου και των τεχνών και ως πρωτότυπο και συνεργάσιμο ερμηνευτή».

Ο Σαντς πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως οι «Arachnophobia», «A Room with a View», «Warlock» και «Leaving Las Vegas».

Το όρος Baldy θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες κορυφές για αναρρίχηση στην Καλιφόρνια. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς οι αρχές διεξήγαγαν περισσότερες από 100 αναζητήσεις για λάτρεις της περιπέτειας και βετεράνους της πεζοπορίας που προσελκύονται από την πρόκληση του βουνού των 10.000 ποδιών, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Τον Ιανουάριο, οι αξιωματούχοι βρήκαν τον πεζοπόρο Jin Chung, 75 ετών, ο οποίος χάθηκε στο όρος Baldy και νοσηλεύτηκε με τραυματισμό στο πόδι και άλλους τραυματισμούς που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες. Πριν από τη σύντομη εξαφάνισή του, μια μητέρα τεσσάρων παιδιών σκοτώθηκε, πέφτοντας από μεγάλο ύψος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Crystal Paula Gonzalez, η οποία ήταν γνωστή ως «Βασίλισσα της πεζοπορίας», γλίστρησε στην απότομη παγωμένη πλαγιά και αργότερα πέθανε από τα τραύματά της, σύμφωνα με αξιωματούχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.