Ελαφόνησος: Το νησί με τα γαλαζοπράσινα νερά & τη λευκή άμμο που θα σας κάνει να το «ερωτευθείτε» (φώτο)

Ο επίγειος παράδεισος στη Λακωνία

Ελαφόνησος: Το νησί με τα γαλαζοπράσινα νερά & τη λευκή άμμο που θα σας κάνει να το «ερωτευθείτε» (φώτο)

Αδιαμφισβήτητα, η Ελαφόνησος, είναι από τα σημεία στη Λακωνία που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως επίγειος παράδεισος.

Με παραλίες του ονείρου να αποτελούν και το σήματα κατατεθέν του, το νησί είναι ένας προορισμός για τους «ναυαγούς» του καλοκαιριού που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα μέρος ανεπιτήδευτο και άκρως χαλαρό.

Το μικρό νησί, λοιπόν, που βρίσκεται απέναντι από τη Νεάπολη, το νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Λακωνίας, θυμίζει μέρος εξωτικό. Οι λευκές απέραντες αμμουδιές του και η εκπληκτική φυσική ομορφιά του είναι τα δυνατά χαρτιά του που μαγεύουν τον επισκέπτη.

Με έκταση μόλις 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τα άγρια τοπία και οι μικρές αμμουδιές του νησιού συνθέτουν ένα ξεχωριστό τοπίο που καλεί τους επισκέπτες να το εξερευνήσουν.

Σε πολλά σημεία του νησιού μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα με θέα το πανέμορφο τοπίο και σύμβολα του αρχαίου πολιτισμού. Το σημερινό της όνομα η Ελαφόνησος το οφείλει, σύμφωνα με έρευνες, στην ύπαρξη πλήθους μικρόσωμων ελαφιών κόκκινου χρώματος.

Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού αποτελώντας έναν από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Η ήρεμη και η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα κυριαρχεί στον μικρό οικισμό της Ελαφονήσου, με τον όμορφο παραλιακό δρόμο και το γραφικό λιμανάκι με τις βάρκες. Φυσικά δυνατό «χαρτί» του νησιού αποτελούν οι παραλίες με πιο γνωστή αυτή του Σίμου, μια εξωτική αμμουδιά με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά.

Σίμος: Η παραλία πρωταγωνιστής στην Ελαφόνησο

Για πολλούς ο Σίμος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ολόκληρης της Ελλάδας. Το απίστευτο φυσικό κάλλος που χαρακτηρίζει την ακτή του Σίμου δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Εντυπωσιακοί χρυσαφένιοι αμμόλοφοι, μια λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα που χωρίζει την ακτή σε δύο επιμέρους κόλπους και διαυγή, πεντακάθαρα νερά συνθέτουν την εντυπωσιακή εικόνα της ακτής, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου.

Από τις εμπειρίες που αξίζει να βιώσει κανείς εδώ το κάμπινγκ ακριβώς πάνω από την ακτή, καθώς και το βραδινό μπάνιο κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.