ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Εσύ την ήξερες; – Αυτή είναι η θέση στην κουζίνα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις το ελαιόλαδο

Οι υψηλές θερμοκρασίες από τον φούρνο και τις εστίες όταν αυτά είναι αναμμένα, καταστρέφουν τις πολυφαινόλες

Εσύ την ήξερες; – Αυτή είναι η θέση στην κουζίνα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα υλικό μαγειρέματος που αδιαμφισβήτητα, δεν λείπει από καμία ελληνική κουζίνα.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ένας βασικός κανόνας για την αποθήκευσή του ώστε να μην χάνει την γεύση και τα θρεπτικά στοιχεία του.

Κάθε φορά που το αποθηκεύεις στην κουζίνα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να το βάζεις κοντά σε πηγές θερμότητας δηλαδή κοντά στον φούρνο και τις εστίες.

Και υπάρχει ένας σημαντικός λόγος γι’ αυτό καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες από τον φούρνο και τις εστίες όταν αυτά είναι αναμμένα, καταστρέφουν τις πολυφαινόλες, τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου και αλλοιώνουν τη γεύση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείς να βάλεις, λοιπόν, το μπουκάλι ή τον τενεκέ οπουδήποτε θες αλλά όχι κοντά στις θερμές πηγές της κουζίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.