ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ετοιμάζεστε για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς; – Οι 3+3 ιδανικοί προορισμοί για να ζήσετε μοναδικές στιγμές

Η Πρωτομαγιά είναι η καλύτερη ευκαιρία για ένα ανοιξιάτικο ταξιδάκι

Ετοιμάζεστε για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς; – Οι 3+3 ιδανικοί προορισμοί για να ζήσετε μοναδικές στιγμές

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς βρίσκεται προ των πυλών, και οι περισσότεροι αναζητούμε κοντινούς προορισμούς προκειμένου να περάσουμε στιγμές χαλάρωσης.

Δίπλα στο κύμα, με θέα στο βουνό ή ανθοστόλιστες πεδιάδες, η Πρωτομαγιά είναι η καλύτερη ευκαιρία για ένα ανοιξιάτικο ταξιδάκι!

Παρακάτω θα δείτε έξι μέρη που αποτελούν αποδράσεις για όλα τα γούστα, και πιο συγκεκριμένα, τρεις στεριανές επιλογές και τρεις προτάσεις για νησιά.

Αίγινα: Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού

Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού είναι μια ιδανική επιλογή για τριήμερη απόδραση. Σε μόλις μία ώρα απόσταση από την Αθήνα, θα βρίσκεστε στην όμορφη Αίγινα. Απολαύστε μια βόλτα στα σοκάκια και στο γραφικό λιμάνι του νησιού και αναζωογονηθείτε με καθαρό οξυγόνο και πολύχρωμη διάθεση από τα χρώματα της φύσης.

Φυσικά, μια ωραία εκδρομή απογειώνεται με καλό φαγητό και ειδικά στα ελληνικά νησιά, με φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες εκεί που σκάει το κύμα.

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, το νησί προσφέρει πανέμορφες διαδρομές και μονοπάτια για να ανακαλύψετε. Η Αίγινα διαθέτει πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους περιπατητές. Ένας εναλλακτικός τρόπος να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Ο γραφικός Πόρος

Ο Πόρος απέχει 2 ώρες και 15 λεπτά με συμβατικό πλοίο από τον Πειραιά και 1 ώρα με ιπτάμενο δελφίνι. Με τη γραφικότητα, την κοσμοπολίτικη ζωή και τις μοντέρνες ανέσεις του έχει αποτελέσει πόλο έλξης για mini-αποδράσεις.

Είναι κατάφυτος με πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Στα γραφικά σοκάκια του Πόρου, ανάμεσα στα ασβεστωμένα σπίτια, γεμάτα από μπουκαμβίλιες, βρίσκονται διάσπαρτα παραδοσιακά ταβερνάκια. Κατά μήκος της προβλήτας ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα και μπαράκια. Υπάρχει και θερινός κινηματογράφος.

Το Νεώριο είναι ίσως η πιο γραφική περιοχή του Πόρου. Οι παραλίες Μικρός και Μεγάλος Νεώριος, το Λιμανάκι της Αγάπης και ο Ρωσικός Ναύσταθμος με το μικρό νησάκι Δασκαλιό ξεχωρίζουν, ενώ συχνή συγκοινωνία με λεωφορεία, ταξί ή με βαρκούλες συνδέουν την πόλη με αυτές τις περιοχές.

Καρδαμύλη, για παραμυθένια ατμόσφαιρα

Στην ανατολική άκρη του μεσσηνιακού κόλπου, το όμορφο αυτό παραθαλάσσιο χωριό θα σας εντυπωσιάσει με το θεατρικό σκηνικό του που χαρακτηρίζεται από πολλές αντιθέσεις: από τη μία τα κρυστάλλινα, γαλάζια νερά του, τα κυπαρίσσια του, οι ελαιώνες και οι καταπράσινες πλαγιές και από την άλλη τα απόμακρα βουνά συνθέτουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του.

Η αρχιτεκτονική των κτιρίων στην Καρδαμύλη, προέρχεται κυρίως από τα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά τα σχέδια παραμένουν πιστά στις παραδοσιακές φόρμες.

Εκεί θα δείτε παλιά σπίτια και πυργόσπιτα, γραφικά στενάκια και όμορφες γωνιές, ενώ στο χωριό και στη γύρω περιοχή θα βρείτε εκπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως τα Ριτσά, βόρεια του οικισμού, με το χοντρό, λευκό βότσαλο, το Καλαμίτσι, με τα ψηλά κυπαρίσσια, τα βαθυγάλανα Δελφίνια, την παραλία της Καλογριάς κοντά στη Στούπα κ.ά.

Λιμένι: Μοναδική γραφικότητα

Περίπου 5 χιλιόμετρα από την Αρεόπολη, ο πολυφωτογραφημένος οικισμός της πέτρινης Λακωνικής Μάνης, το Λιμένι είναι ένας αγαπημένος προορισμός.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο λιμανάκι με έντονα τιρκουάζ νερά που αν και δεν έχει παραλία, το καλοκαίρι -και όχι μόνο- γεμίζει κόσμο.

Αποτελεί ουσιαστικά το επίνειο της Αρεόπολης, με αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, όπου θα δείτε και το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του, χαρίζοντας στον τόπο αίγλη παλιάς εποχής.

Ελαφόνησος: Απόδραση με χρώμα το γαλάζιο

Η Ελαφόνησος είναι ένα μοναδικής ομορφιάς νησί, με παραδεισένια τοπία που μαγεύουν κάθε ταξιδιώτη.

Είναι ένας προορισμός που τα συνδυάζει όλα: Διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένο camping, παραλίες για απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση καθώς και μέρη με περισσότερο κόσμο για όσους θέλουν να συνδυάσουν νυχτερινή ζωή και διασκέδαση.

Φυσικά, καλύπτει και τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού μιας και προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορείτε να απολαύσετε.

Μονεμβασιά: Για τριήμερο σαν παραμύθι

Η μοναδική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, αποτελεί το «διαμάντι» του νομού Λακωνίας. Το κάστρο της είναι ένα από τα ομορφότερα κάστρα στον κόσμο. Ως καστροπολιτεία, η ατμόσφαιρά της είναι άκρως ρομαντική, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα σκαλάκια, τα γραφικά ταβερνάκια και τη θάλασσα να απλώνεται στο βάθος.

Στην Άνω Πόλη, που σήμερα είναι ακατοίκητη, θα δείτε τις κατοικίες των αρχόντων και των οικογενειών των εκάστοτε κυριάρχων, κι αν ανεβείτε μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, θα φτάσετε στο ψηλότερο σημείο με την καλύτερη θέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην παραλείψετε μια στάση στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού στην κεντρική πλατεία που αποτελεί εκκλησία-σύμβολο, αλλά και στο σπίτι του σημαντικού Έλληνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσου, δίπλα από την είσοδο του κάστρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.