ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτσι θα αφαιρέσεις τους πιο επίμονους λεκέδες από το χαλί σου

Δες τι πρέπει να κάνεις

Έτσι θα αφαιρέσεις τους πιο επίμονους λεκέδες από το χαλί σου

Ο Οκτώβριος είναι ένας μεταβατικός μήνας, καθώς όλοι μας ξεκινάμε να στρώνουμε τα χαλιά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα. Ωστόσο, αυτό που αποτελεί «πονοκέφαλο» είναι οι λεκέδες και φυσικά η δύσκολη αφαίρεσή τους.

Λεκέδες Vs χαλί

Οκ, έφερες τα χαλιά στο σπίτι. Τι γίνεται όμως αν εντοπίσεις λεκέδες και υπολείμματα βρωμιάς που δεν φεύγουν με τίποτα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάσεις την ψυχραιμία σου γιατί έχουμε βρει για εσένα όλες τις λύσεις.

Πώς θα αφαιρέσεις τους πιο επίμονους λεκέδες από το χαλί σου

Λάδι: Όλοι οι λεκέδες από λάδι μπορούν να φύγουν ακολουθώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο. Βάλε ένα βαμβακερό πανάκι πάνω στον λεκέ ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού. Μην τρίψεις το πανάκι στον λεκέ γιατί αυτός θα ποτίσει τις ίνες του χαλιού. Στη συνέχεια ρίξε πάνω σε όλο τον λεκέ καλαμποκέλαιο ή μαγειρική σόδα και τρίψε απαλά.

Τσίχλα: Αφαίρεσε όσο το δυνατόν περισσότερο μέρος της τσίχλας μπορείς. Βάλε πάνω της μια πλαστική σακούλα με παγάκια. Απομάκρυνε την τσίχλα με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι. Σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα και καθάρισε τον λεκέ με ένα καθαριστικό χαλιών με ξηρό διαλύτη, ακολουθώντας τις οδηγίες της ετικέτας.

Αίμα: Ρίξε κρύο νερό ή σόδα πάνω στον λεκέ και σκούπισέ τον με ένα καθαρό πανί. Επανέλαβε μέχρι να φύγει εντελώς.

Kαφές: Για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από καφέ ή η ειδικός καθαρισμού Melissa Maker συνιστά την ανάμειξη 2 κουταλιών της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου με 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κρασί: Τοποθέτησε ένα πανάκι πάνω στον λεκέ για να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος. Κάνε γρήγορες κινήσεις γιατί αν ο λεκές από κρασί μείνει για πολλή ώρα στο χαλί μετά θα αφαιρεθεί πολύ πιο δύσκολα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.