ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Eurovision 2023: Ένταση για τον Βίκτωρα Βερνίκος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα – «Ζητάμε να μάθουμε πώς ψήφισε η επιτροπή»

Φαίνεται πως η επιλογή του έχει προκαλέσει ενστάσεις

Eurovision 2023: Ένταση για τον Βίκτωρα Βερνίκος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα – «Ζητάμε να μάθουμε πώς ψήφισε η επιτροπή»

Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος είναι ο νεαρός τραγουδιστής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

Ωστόσο φαίνεται πως η επιλογή του Βίκτωρα Βερνίκος και του τραγουδιού «What they say» έχει προκαλέσει εντάσεις αλλά και ενστάσεις.

Φέτος και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συμμετείχε στην επιλογή του τραγουδιού και το κοινό. Στον τελικό για την επιλογή είχαν μείνει τρία τραγούδια. Το «What they say» με τον Βίκτωρα Βερνίκο, το «Shout Out» με τις Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού που αποσύρθηκε τελευταία στιγμή και το «Liar» της Μελίσσας Μαντζούκη.

Ο Χρήστος Ζωτιάδης, δικηγόρος της Μελίσσα Μαντζούκη, μίας εκ των τριών φιναλίστ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision, αποκάλυψε, πως η συμμετοχή της πελάτισσάς του βγήκε πρώτη στην ψηφοφορία του κοινού και τρίτη σε αυτή της κριτικής επιτροπής.

Ο δικηγόρος θεωρεί ότι αδικήθηκε: «To Liar είχε έρθει πρώτο στην ψηφοφορία του κοινού με 693 βαθμούς, δεύτερο το κομμάτι του Βίκτωρα με 509 και το τρίτο κομμάτι με 341. Λογικά η αποχώρηση του τραγουδιού Shout Out έπρεπε να είχε επηρεάσει τη διαδικασία».

«Αλλά αυτό δεν έγινε. Δεν είναι κατανοητό πώς ένα τραγούδι που έχει αποσυρθεί έχει λάβει βαθμολογίες που ανακοινώνονται. Η Μελίσσα είναι ένα κορίτσι που πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, υποβλήθηκε σε μία διαδικασία με τις καλύτερες των προθέσεων. Εννοείται ότι θα ερευνηθεί».

Όπως εξήγησε ο κύριος Ζωτιάδης: «Τα αποτελέσματα ήρθαν στα χέρια μας, διότι υπήρχε το δικαίωμα των συμμετεχόντων να τα ζητήσουν. Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε μία απήχηση και γι’ αυτό είχαμε κάποιες ενστάσεις για την χαοτική διαφορά που είχε στην ψηφοφορία της επιτροπής».

«Είμαστε σε αναμονή. Έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι αύριο στην ΕΡΤ να μας απαντήσει για την αναλυτική διαδικασία. Πώς ψήφισε η επιτροπή. Για παράδειγμα, η επιτροπή ψήφισε αφού ήξερε τα αποτελέσματα του κοινού;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Περιμένουμε την απάντηση, θα κινηθούμε νομικά, θα εξαντλήσουμε θεσμικά, ότι χρειάζεται να εξαντληθεί. Δεν μπορεί να βγαίνει από τον Δεκέμβριο ο κύριος Ζούλας και να λέει ότι είναι δημοκρατικό», σημείωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.