Οκτώ ενδιαφέροντα πράγματα που σίγουρα δεν ήξερες για την πίτσα

Οκτώ ενδιαφέροντα πράγματα που σίγουρα δεν ήξερες για την πίτσα

Υπάρχουν ένα σωρό πληροφορίες που δεν έμαθες ποτέ για την πίτσα.

Τα οποία δεν σε εμπόδισαν ωστόσο να την απολαμβάνεις τόσα χρόνια!

Η λέξη πίτσα είναι παμπάλαιη

Η λέξη πίτσα χρονολογείται πάνω από χίλια χρόνια. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα λατινικό κείμενο γραμμένο στη νότια Ιταλία το 997 μ.Χ.

Η πίτσα και οι 3 Σωματοφύλακες

Το 1835, ο Alexandre Dumas, συγγραφέας του The Three Musketeers, ταξίδεψε στη Νάπολη, όπου παρατήρησε ότι οι ναπολιτάνοι δεν έτρωγαν τίποτα άλλο από καρπούζι το καλοκαίρι και πίτσα το χειμώνα.

Νάπολι, αγάπη μου

Η παλαιότερη πίτσα στον κόσμο άνοιξε το 1738 στη Νάπολι και είναι ακόμα σε λειτουργία. Το Pizzeria Port’Alba ξεκίνησε ως περίπτερο για μικροπωλητές, αλλά στη συνέχεια, το 1830, μετατράπηκε σε ένα πρώτης τάξεως εστιατόριο με πίτσα και ζυμαρικά.

Η πρώτη πιτσαρία της Αμερικής είναι ακόμη ανοιχτή

Το πρώτο μέρος για πίτσα στην Αμερική ήταν το Lombardi’s στη Νέα Υόρκη. Αρχικά άνοιξε ως μπακάλικο, το Lombardi’s άρχισε να πουλάει πίτσα το 1905 και είναι ακόμη εδώ!

Να ‘ναι καλά οι Ιταλοί…

Κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, η πίτσα τρωγόταν και πωλούνταν κυρίως από Ιταλούς μετανάστες της εργατικής τάξης στην Αμερική.

Aλλά και οι Αμερικάνοι στρατιώτες

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αμερικανοί στρατιώτες επέστρεφαν από την Ιταλία με τρομερή λαχτάρα για πίτσα, φέρνοντας το φαγητό σε μια ευρύτερη καταναλωτική βάση για πρώτη φορά.

Ντελίβερι και γρήγορα

Σύμφωνα με την PizzaDelivery.com, το 1889, ο βασιλιάς Umberto και η Βασίλισσα Margherita είχαν το προνόμιο να παραλάβουν την πρώτη πίτσα σε delivery!

Κάθε χώρα, έχει το στυλ της

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιταλία μπορεί να είναι η πατρίδα της, αλλά η πίτσα είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το να γνωρίζουμε ότι κάθε χώρα της δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Τα μπιζέλια είναι ένα συνηθισμένο συστατικό στη Βραζιλία, τα αυγά στη Γαλλία ενώ… οι Κινέζοι λατρεύουν τις κρούστες πίτσας που γίνονται με μίνι-χοτ ντογκ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.