Στους περισσότερους έχει τύχει να πέσει λίγο παραπάνω αλάτι από το κανονικό στο φαγητό. Έτσι αναζητούμε τρόπους προκειμένου να το σώσουμε.

Δείτε παρακάτω τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση:

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται.

​Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.