5+1 ενδιαφέροντα στοιχεία για φαγητά και ποτά που ίσως δεν γνωρίζατε

Για τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά

5+1 ενδιαφέροντα στοιχεία για φαγητά και ποτά που ίσως δεν γνωρίζατε

Τα φιστίκια, το τυρί και η μπύρα είναι μερικές από τις τροφές ή από τα ποτά τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, διάφορα αγαπημένα φαγητά για τα οποία υπάρχουν πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε.

Μπύρα

Perierga.gr - Περίεργα στοιχεία για φαγητά και ποτά που πιθανότατα αγνοείτε

Η μπύρα για τη Ρωσία θεωρείτο αναψυκτικό μέχρι το 2011. Σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία όλα τα ποτά που είχαν λιγότερο από 10% αλκοόλ θεωρούνταν αναψυκτικά. Ωστόσο, από το 2011 και έπειτα η νομοθεσία τροποποιήθηκε.

Τυρί Perierga.gr - Περίεργα στοιχεία για φαγητά και ποτά που πιθανότατα αγνοείτε

Το τυρί είναι το πιο… κλεμμένο φαγητό στον κόσμο. Περίπου το 4% της παγκόσμιας παραγωγής τυριών γίνονται λεία των επίδοξων κλεφτών.

Υγιεινό φαγητό Perierga.gr - Περίεργα στοιχεία για φαγητά και ποτά που πιθανότατα αγνοείτε

Το να τρέφεται κανείς υγιεινά μπορεί να του κοστίσει μέχρι και 10 φορές περισσότερο απ΄ότι το πρόχειρο φαγητό.

Μανιτάρια Perierga.gr - Περίεργα στοιχεία για φαγητά και ποτά που πιθανότατα αγνοείτε

Δεν μπορείτε να παραψήσετε τα μανιτάρια. Στα τοιχώματά τους υπάρχει ένα ειδικό συστατικό που τους επιτρέπει να είναι τρυφερά στη γεύση ακόμα και με παραπάνω από το κανονικό ψήσιμο.

Πραλίνα φουντουκιού Perierga.gr - Περίεργα στοιχεία για φαγητά και ποτά που πιθανότατα αγνοείτε

Το ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής φουντουκιών προορίζεται για την δημιουργία της αγαπημένης πραλίνας. Η ζήτηση για φουντούκια έχει αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, που διάφορα πανεπιστήμια προσπαθούν να τα αναπτύξουν σε εργαστήρια για να καταπολεμήσουν μια επερχόμενη παγκόσμια έλλειψη.

Αστακός Perierga.gr - Περίεργα στοιχεία για φαγητά και ποτά που πιθανότατα αγνοείτε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αστακός αλλά και τα οστρακοειδή κάποτε ήταν φαγητό για την εργατική τάξη. Σήμερα, θεωρούνται εκλεκτό και ακριβό φαγητό, όμως κατά το παρελθόν δεν θεωρούνταν τροφές που άξιζαν να καταναλωθούν από τους ανθρώπους. Όταν ψαρεύονταν, οι ψαράδες είτε τα έριχναν πίσω στη θάλασσα ή τα έδιναν στους υπηρέτες για να τα φάνε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.