Τα μακαρόνια μπορεί να φαίνονται εύκολη υπόθεση αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Τελικά ο σωστός χρόνος βρασίματος ποιος είναι ;

Ο γνωστός Ιταλός σεφ Μάριο Μπατάλι, που έχουμε δει πολλές φορές στο Americas Iron Chef και είναι σπεσιαλίστας στην ιταλική κουζίνα που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε το μυστικό για τα «σωστά» μακαρόνια.

Το μυστικό, σύμφωνα με τον Μπατάλι είναι το εξής:

Μαγειρεύουμε πάντα τα ζυμαρικά ένα λεπτό λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στο κουτί. Έτσι, τα ζυμαρικά μας θα έχουν την τέλεια υφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και φυσικά η αποκάλυψη των μυστικών για την τέλεια μακαρονάδα δεν σταμάτησε εκεί. Το θέμα του al dente το λύσαμε. Πώς, όμως, θα πετύχουμε την τέλεια μακαρονάδα; Ο Μπατάλι λέει ότι μόλις βγάλουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά πρέπει να τα στραγγίσουμε και στη συνέχεια να τα βάλουμε στο σκεύος που φτιάχνουμε τη σάλτσα μας και να τα αφήσουμε να βράσουν μαζί για μόλις 40 δευτερόλεπτα.