Υλικά συνταγής

Για τα ζυμαρικά

500γρ. πένες (ένα πακέτο)

νερό (5L για το βράσιμο)

50γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα

500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ

100γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπέικον, την πιπεριά και το σκόρδο για 3 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ