Φαγητό
Υλικά συνταγής
Για τα ζυμαρικά
500γρ. πένες (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα
500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
100γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπέικον, την πιπεριά και το σκόρδο για 3 λεπτά.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ