Υλικά συνταγής

50-60 αμπελόφυλλα φρέσκα

2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ

1 φλίτζ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 λεμόνι (ο χυμός του)

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Μπλανσάρουμε τα αμπελόφυλλα και ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε τρεχούμενο κρύο νερό. Το σουρώνουμε.

Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και αυτό. Περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ