Φαγητό
Υλικά συνταγής
2½ φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
4 αυγά
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
1 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. σταφίδες
½ φλιτζ. κράνμπερι (προαιρετικά)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
1 κ.γ. κανέλα
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Διαδικασία συνταγής
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και την κανέλα. Σε άλλο μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίζουν (το λιγότερο για 5 λεπτά).