ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εσύ το ήξερες; – Πώς προκύπτουν οι περίφημες τρύπες του τυριού έμενταλ; (βίντεο)

Εσύ το ήξερες; – Πώς προκύπτουν οι περίφημες τρύπες του τυριού έμενταλ; (βίντεο)

Η παραγωγή του τυριού έμενταλ ξεκίνησε σε μια περιοχή ανατολικά της Βέρνης πριν από 200 χρόνια. Πρόκειται για μια λοφώδης περιοχή, ιδανική για βόσκηση βοοειδών, τη Βέρνη. Περίπου 17.000 τόνοι τυριού παράγονται κάθε χρόνο στην περιοχή από 150 οικογενειακά γαλακτοκομεία.

Το έμενταλ κατασκευάζεται σε διάφορες περιοχές της Ελβετίας και έχει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης». Το πιο γνωστό χαρακτηριστικό του τυριού είναι περίφημες τρύπες που διαθέτει που δημιουργούνται εξαιτίας μια αντίδρασης των βακτηρίων. Μετά από ένα μήνα αποθήκευσης, ένα είδος βακτηρίων, το Propionibacterium shermanii, καταναλώνει γαλακτικό οξύ και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες παγιδεύονται στο τοίχωμα του τυριού με αποτέλεσμα να σχηματίζουν τρύπες.

Άλλο ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του έμενταλ είναι το μέγεθός του καθώς υπάρχουν καλούπια στα οποία αποθηκεύεται που έχουν διάμετρο από 80 εκατοστά έως ένα μέτρο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενενήντα πέντε τοις εκατό του τυριού που πωλείται με την ετικέτα Emmentaler είναι ψεύτικο Emmentaler. Η μάρκα Emmentaler Switzerland επιδιώκει ενεργά «αντίγραφα» του τυριού. Κάθε τυρί μπορεί να αναγνωριστεί από τα βακτηρίδια του, καθώς και έναν αριθμό τυροειδών ειδών στο δέρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.