Αυτό είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2019

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2019

Το καλύτερο τυρί στον κόσμο, για το 2019, παράγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ και λέγεται Rogue River Blue.

Το μπλε τυρί του τυροκομείου Rogue Creamery απέσπασε το βραβείο στα World Cheese Awards, που διοργανώνονται ετησίως, εδώ και 32 χρόνια.

Ο νικητής αναδείχτηκε μεταξύ 3804 τυριών από 42 χώρες και τα τυριά που έφτασαν στη «βραχεία λίστα» των 16 ήταν από την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Η παραγωγή του οργανικού αυτού τυριού έχει μία «αυστηρή» διαδικασία ωρίμανσης μέσα σε σπηλιές, όπου παραμένει επί 9 – 11 μήνες. Στη συνέχεια, τυλίγεται σε αμπελόφυλλα της ποικιλίας Syrah, τα οποία προηγουμένως έχουν βυθιστεί σε λικέρ από αχλάδι.

Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής περιέγραψε το Rogue River Blue ως ένα «γευστικό πάρτι», επαινώντας τις «διαφορετικές τάσεις, την ισορροπία, τις γλυκές και πικάντικες νότες του».

Τη δεύτερη θέση απέσπασε το Nazionale del Parmigiano Reggiano, μία ιταλική παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης. Η τρίτη θέση πήγε στην Ισπανία, σε έναν τυρί από πρόβειο γάλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά την τιμή του καλύτερου τυριού στον κόσμο, το τυροκομείο -σύμφωνα με την ιστοσελίδα του- πουλά το Rogue River Blue προς 75 δολάρια τα 560 γραμμάρια και προς 235 δολάρια το «κεφάλι», το οποίο έχει βάρος 2 κιλά και 300 γραμμάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.