Σε μια εποχή που την μαγειρική ή καλύτερα, τη γαστρονομία, την έχουμε αναγάγει σε επιστήμη δεν θα γινόταν να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες. Οι μάγειρες συζητούν για τα πιάτα τους με ύφος που θα οφείλει να έχει μόνο κάποιος που σώζει ζωές και ανοίγει εγκεφάλους, ας μην κρυβόμαστε.

Όλοι μας εντυπωσιαζόμαστε με το ύφος των επίδοξων μαγείρων στα talent shows, όχι;

Λόγω της τόσης προβολής που έχει πάρει η μαγειρική τα τελευταία χρόνια είναι λογικό πως ακόμα και οι άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι τους, έχουν αλλάξει συνήθειες. Τι θα πει αυτό;

Πως βάλαμε στη ζωή μας τον κουρκουμά, πως τα μακαρόνια τα βράζουμε λιγότερο, πως και κινόα δοκιμάσαμε, πως βάλαμε στην ίδια πρόταση τη λέξη παστίτσιο και τη λέξη αποδομημένο.

Όμως αρκετά! Κάπου εδώ πρέπει να τραβήξουμε την διαχωριστική γραμμή, πόσο μάλλον όταν μας «πειράζουν» τα αγαπημένα μας γεμιστά.

Όχι δεν θα ασχοληθούμε με το δίπολο «με κιμά ή χωρίς», αυτό έγκειται στα προσωπικά γούστα του καθενός. Αυτό που όλους μας ενώνει όμως στο θέμα αυτό είναι πως η γκουρμέ κοινότητα πάει να βάλει στα γεμιστά μας 2 υλικά που δεν πρέπει να μπουν ποτέ.

Θαλασσινά

Γεμιστά με θαλασσινά λέει η συνταγή και εμείς πραγματικά θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας, όχι απλά να μην δοκιμάσουμε. Τα θαλασσινά είναι υπέροχα για τα πάντα εκτός για να μπουν στην αγαπημένη σου γεμιστή ντομάτα και να την αλλοτροιώσει. Ναι, μπορεί να είναι πεντανόστιμά, δεν λέμε το αντίθετο. Απλά τα γεμιστά είναι ιδέα και πρέπει να μένουν όπως τα ξέραμε.

Κάσιους, καρύδια και λοιποί ξηροί καρποί

Τα γεμιστά δεν είναι γαλοπούλα και αυτό πρέπει αν το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Τι θα πει γεμιστά με σταφίδες, κάσιους και καρύδια; Βάλαμε τους ξηρούς καρπούς στις σαλάτες μας για να τρώγονται πιο ευχάριστα, τα γεμιστά μας όμως δεν χρειάζονται φτιασίδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο Be Like You