Η ώρα του βραδινού γεύματος διαφέρει από χώρα σε χώρα, ωστόσο πέρα από το εθιμοτυπικό υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που θα πρέπει να τρώμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να έχουμε καλύτερη υγεία, αποφεύγοντας την αύξηση του σωματικού βάρους.

Ο τρόπος που τρώμε, η ποιότητα και η ποσότητα των τροφών που καταναλώνουμε, αλλά και οι ώρες που επιλέγουμε για το δείπνο μας επηρεάζουν σημαντικά την υγεία και το σωματικό μας βάρος. Σύμφωνα με νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν δέκα άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ήταν υψηλότερα και η ποσότητα του λίπους που κάηκε ήταν μικρότερη σε εκείνους που έφαγαν μετά τις 22:00, εν συγκρίσει με εκείνους που έφαγαν στις 18:00. Όλοι οι εθελοντές πήγαιναν για ύπνο στις 23:00.

«Η μελέτη αυτή δίνει νέα διάσταση στο πώς η κατανάλωση βραδινών γευμάτων επιδεινώνει την αντοχή στη γλυκόζη και μειώνει την ποσότητα του λίπους που καίγεται. Οι επιπτώσεις των βραδινών γευμάτων ποικίλουν σημαντικά ανάμεσα στους ανθρώπους και εξαρτώνται από τη συνήθη ώρα ύπνου, κάτι που δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από άλλους», ανέφερε ο δρ. Τζόναθαν Τζουν από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε: «Αν οι μεταβολικές επιδράσεις που παρατηρήσαμε με το ένα γεύμα γίνουν χρόνιες, τα βραδινά γεύματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνέπειες όπως ο διαβήτης ή η παχυσαρκία. Κατά μέσο όρο, το ανώτερο επίπεδο γλυκόζης μετά το βραδινό γεύμα ήταν σχεδόν 18% υψηλότερο και η ποσότητα λίπους που κάηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν μειωμένη κατά 10% συγκριτικά με την κατανάλωση ενός απογευματινού, τελευταίου γεύματος για την ημέρα. Οι επιπτώσεις που παρατηρήσαμε στους υγιείς εθελοντές μπορεί να είναι πιο σημαντικές σε ανθρώπους που πάσχουν από παχυσαρκία ή διαβήτη, οι οποίοι έχουν ήδη υποβαθμισμένο μεταβολισμό».