ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το μυστικό των McDonald’s για εθιστικές πατάτες που ακολούθησαν τα fast food

Το μυστικό των McDonald’s για εθιστικές πατάτες που ακολούθησαν τα fast food

Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι πατάτες των fast food είναι τόσο νόστιμες και εθιστικές;

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950 όταν η εταιρεία που έδινε το φυτικό λάδι της McDonald δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά για να αποκτήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την υδρογόνωση του λαδιού, το οποίο και θα επέκτεινε τη διάρκεια ζωής του. Έτσι, ο προμηθευτής έδωσε ένα μείγμα από λάδι και βόειο λίπος, σύμφωνα με την NPR στο McDonald’s και το αποτέλεσμα, το ξέρετε.

Όσο τα χρόνια περνούσαν και το μυστικό μαθεύτηκε, το λίπος του βοείου κρέατος αποτέλεσε μέρος των χαρακτηριστικών τους γεύσεων της αγαπημένης μας τηγανητής πατάτας και στα άλλα fast food! Tη δεκαετία του 1980, τα εστιατόρια όμως, έβγαλαν το συστατικό όταν ξεσηκώθηκε η κοινή γνώμη για το πόσο «κακό» κορεσμένο λίπος είχαν τα φαγητά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, το McDonald’s ήθελε να διατηρήσει τη χαρακτηριστική του γεύση, αλλά χωρίς το ίδιο το λίπος του βοείου κρέατος, οπότε βρήκε μια λύση. Τώρα, η αλυσίδα fast food προσθέτει «φυσική γεύση βοείου κρέατος» στο φυτικό της λάδι για να δώσει στις πατάτες τη ακαταμάχητη γεύση τους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.