H συνταγή για να φτιάξετε το πιο εύκολο σιρόπι που είδατε ποτέ

H συνταγή για να φτιάξετε το πιο εύκολο σιρόπι που είδατε ποτέ

Το σιρόπι είναι απαραίτητο να υπάρχει σε μία κουζίνα, ενώ είναι και ιδιαίτερα εύκολο να το δημιουργήσετε μόνοι σας και να μην το αγοράσετε έτοιμο.

Σιρόπι ζάχαρης το λένε συχνά και κάνει για τα πάντα, από κέικ και παντεσπάνια μέχρι και κοκτέιλ.

Αν ρίξουμε μάλιστα μέσα στην κατσαρόλα που βράζει και μυρωδικά ή μπαχαρικά (αφού λιώσει η ζάχαρη), τότε το απλό σιρόπι ανεβαίνει επίπεδο! Αποκτώντας αρώματα από βασιλικό, μέντα, θυμάρι, κανέλα, βανίλια ή ό,τι άλλο.

Το απλό σιρόπι διατηρείται μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 3-4 βδομάδες. Αν το κάνουμε αρωματικό, τότε ο χρόνος πέφτει στις 1-2 βδομάδες.

Αυτό μας λέει η γνωστή τηλεοπτική σεφ Ree Drummond, γνωστή από τις εκπομπές της ως «Pioneer Woman». Το απλό σιρόπι γίνεται με 1 κούπα νερό και 1 κούπα ζάχαρη μέσα σε σκεύος σε μεσαία φωτιά.

Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει και το μείγμα γίνει εντελώς διαφανές, τότε είναι έτοιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν θέλουμε να το αρωματίσουμε, τώρα είναι η στιγμή. Προσθέτουμε μπαχαρικά και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το σιρόπι, αφαιρώντας τα μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.