Baby καρότα: Αυτή είναι η προέλευση και η ιστορία τους

Baby καρότα: Αυτή είναι η προέλευση και η ιστορία τους

Τα baby καρότα είναι ιδανικά για σνακ, για κέρασμα, για ορεκτικό συνοδευτικά με κάποιο ντιπ.

Έχουν το κατάλληλο μέγεθος για τα παιδιά, ενώ αυτό συμβάλλει και στο να μην πετιέται παραπανίσιο φαγητό. Επίσης, τa baby καρότα παρέχoυν μια καλή δόση βιταμίνης Α και έχουν μόλις 5 θερμίδες ανά ραβδί. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ωστόσο, από πού προέρχονται ή ποιος τα εμπνεύστηκε; Αν πρόκειται για γενετικά «πειραγμένα» καρότα ή αν προκύπτουν μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία;

Για να μάθετε πώς προέκυψαν τα baby καρότα πρέπει να ταξιδέψετε στο χρόνο

Για να πάρετε τις απαραίτητες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο χρόνο, μέχρι το 1980. Σύμφωνα με το Food Network και όσα αναφέρει το mentalfloss.com τα baby καρότα πρωτοεφμανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως το πνευματικό «παιδί» του αγρότη Mike Yurosek. Ο συγκεκριμένος αγρότης πετούσε μεγάλες ποσότητες κανονικών καρότων, τα οποία δεν μπορούσαν να πουληθούν στα μανάβικα λόγω του παραμορφωμένου σχήματός τους. Αν και τέλεια βρώσιμα, δεν περνούσαν αισθητικά. Σκεπτόμενος τι μπορούσε να κάνει για να μην πηγαίνει χαμένος ο κόπος του αλλά και τόσες μεγάλες ποσότητες καρότων, λοιπόν, ο Yurosek σκέφτηκε να πάρει έναν κόφτη φασολιών και να κόψει τα παραμορφωμένα καρότα σε μεγέθη μερίδας 5 εκατοστών περίπου.

Τα baby καρότα που προέκυψαν ήταν μια τεράστια επιτυχία, αυξάνοντας τις πωλήσεις καρότων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Όχι μόνο τα καρότα ήταν ευκολότερα στην κατανάλωση και τέλεια για συνοδευτικό σε ντιπ, αλλά επίσης μείωσαν τα απόβλητα τροφίμων -το τέλειο τρίπτυχο δηλαδή.

Τα σπασμένα ή τα καρότα με παράξενα σχήματα σήμερα επαναχρησιμοποιούνται με τον συγκεκριμένο τρόπο, αν και ορισμένα αγροκτήματα ενθαρρύνουν την ανάπτυξή τους απευθείας στο έδαφος έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πλάτος. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή συσκευάζονται μετά το ξεφλούδισμα, πλένονται σε χλώριο για την απομάκρυνση τυχόν βακτηρίων και στη συνέχεια ξεπλένονται και συσκευάζονται σε διάτρητες σακούλες για να επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, όπως και αποστέλλονται εν συνεχεία προς πώληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.