Τα φρούτα δεν αρκούν στον οργανισμό του ανθρώπου

Τι θα συμβεί στο ανθρώπινο σώμα αν για ένα μήνα τρώγαμε φρούτα; Το σώμα μας θα στερούταν πολλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά μαις και από μόνα τους τα φρούτα δεν αρκούν σαν τροφή.

Τα φρούτα είναι καλά για το σώμα μας μόνο σε ισορροπημένες δόσεις με άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να είμαστε υγιείς και να νιώθουμε καλά.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η βιταμίνη D βρίσκεται φυσικά στο «πλήρες γάλα, τα εμπλουτισμένα δημητριακά και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες». Αυτά τα είδη απαγορεύονται σε μια δίαιτα μόνο με φρούτα. Χωρίς βιταμίνη D, δεν μπορούμε να απορροφήσουμε σωστά το ασβέστιο και το μαγνήσιο, δύο κρίσιμα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών μας. Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για γερά οστά, κάτι που πρέπει να μας μεταφέρει σε όλη μας τη ζωή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, είναι πιο δύσκολο για τα οστά να επουλωθούν από τραυματισμούς.

Η βιταμίνη D είναι επίσης σημαντική για την ισχυρή υγεία των κυττάρων. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χωρίς κάποια επίπεδα πρωτεϊνών και λιπών, το σώμα μπορεί να αποφασίσει ότι λιμοκτονεί αυτο μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας σημαντικών συστημάτων αφού περνά στη λειτουργία επιβίωσης. Η περιοριστική φύση της διατροφής του σώματός μόνο με φρούτα εμποδίζει τον κορεσμό.

Επίσης, θα έκανε κακό και στην πέψη.

Τα φρούτα έχουν εξαιρετικά πρεβιοτικά που είναι σημαντικά για την πέψη. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, τα προβιοτικά είναι σαν λίπασμα για το έντερο αφού βοηθούν στην ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων. Υπάρχουν σχεδόν 1000 διαφορετικοί τύποι βακτηρίων στο έντερό σας που συμβάλλουν στην πέψη. Αυτό το βακτήριο καλύπτει το έντερο σας και βοηθά να αφομοιώνουμε σωστά την τροφή . Τα βακτήρια του εντέρου είναι υπεύθυνα για την καλή υγεία, τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Όσον αφορά το δέρμα, θα το αισθανόμασταν όλο και πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό. Χωρίς βιταμίνες Β και C ή ωμέγα λιπαρά οξέα, η παραγωγή κολλαγόνου θα μειωνόταν, γεγονός που θα έκανε το δέρμα  να αισθάνεται λιγότερο σφριγηλό και νεανικό, και ίσως να αποκτούσαμε και ακμή λόγω της έλλειψης αυτών των βιταμινών.

Τέλος, γίνεται ζημιά στα μαλλιά και τα νύχια. Τα προβιοτικά δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που δεν έχουμε όταν τρώμε μόνο φρούτα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, σίδηρος, ψευδάργυρος και ωμέγα – λιπαρά οξέα, δεν υπάρχουν στα φρούτα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών

Με αυτή την διατροφή μπορεί να εμφαιστεί απώλεια μαλλιών ή τα μαλλιά μπορεί να μην αναπτυχθούν όσο πρέπει. Μπορεί επίσης να είναι εύθραυστα και να σπάσουν εύκολα. Το ίδιο θα ισχύει και για τα νύχια . Η βιταμίνη Β, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των νυχιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!