ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Αυτό το γνωρίζατε; – Πώς εφευρέθηκαν τα πρώτα πατατάκια;

Είναι πιο παλιά από ότι φανταζόσασταν

Αυτό το γνωρίζατε; – Πώς εφευρέθηκαν τα πρώτα πατατάκια;

Τα πατατάκια είναι μια αρκετά παλιά εφεύρεση, πιο παλιά από ότι φανταζόμασταν. Γιατί φτιάχτηκαν για πρώτη φορά το 1853. Κι αυτό έγινε κοντά στη λίμνη Σαρατόγκα, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Εκεί ο σεφ του Moon’s Lake House λεγόταν George Crum. Ένας πελάτης πήγαινε εκεί κάθε ημέρα και έπαιρνε πατάτες τηγανιτές. Πολλές φορές όμως του τις έστελνε πίσω, επειδή δεν ήταν τραγανές. Ο σεφ λοιπόν, προσπαθώντας συνεχώς να τις κάνει πιο τραγανές, σκέφτηκε να τις κόψει πολύ λεπτές και να τις τηγανίσει. Κια εγέννετο πατατάκια.

Μια άλλη εκδοχή της ιστορίας, αναφέρει πως μια μαγείρισσα που δούλευε στο ίδιο μαγαζί, έριξε καταλάθος μια πατάτα σε καυτό λίπος και ο σεφ την έβγαλε και την δοκίμασε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αν ο George Crum ήταν τελικά ο εφευρέτης είναι συζητήσιμο. Πότε δεν το διεκδίκησε και δεν ήταν από εκείνους που δεν θα το έκαναν αν όντως το έκανε. Η αδερφή του, η μαγείρισσα, έχει περισσότερες πιθανότητες να το έκανε τελικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.