ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό το ήξερες; – Από που πήρε το όνομά του το γλυκό «νεγράκι»;

Δεν είναι καθόλου αυτό που νομίζετε

Αυτό το ήξερες; – Από που πήρε το όνομά του το γλυκό «νεγράκι»;

Το γλυκό «νεγράκι» παλαιότερα μπορούσες να το πετύχεις μόνο σε ένα ζαχαροπλαστείο. Σε εκείνο που γεννήθηκε η συνταγή.

Η προέλευση της λέξης μπορεί να κάνει το μυαλό μας να πηγαίνει κάπου συγκεκριμένα. Αλλά αν σκεφτόσασταν αυτό τόσον καιρό, πέσατε έξω. Ο Τάσος Κοιτίδης που «έφυγε» από τη ζωή το 1997, είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο, ενώ γεννήθηκε στην Άνω Νέα Σμύρνη. Το 1955 πουλούσε στον κινηματογράφο «Αριάν» της Γλυφάδας σάμαλι, κοκ και τυρόπιτες κουρού. Λίγι αργότερα άνοιξε το δικό του μαγαζί στη Γλυφάδα.

Το ζαχαροπλαστείο του πήρε το όνομα του, το γνωστό σε όλους ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας «Τάσος», απ’ όπου έχουν περάσει πολιτικοί και πολοί διάσημοι για να τιμήσουν τις συνταγές του.

Μια από αυτές ήταν το «νεγράκι», το οποίο έφτιαξε ο ίδιος βάζοντας σοκολάτα μέσα, αντί για κρέμα όπως στο κοκ. Και το όνομασε έτσι γιατί ήταν φανατικός φίλος του Πανιωνίου. Όταν το έφτιαξε λοιπόν, στον Πανιώνιο αγωνιζόταν ο αμυντικός Κώστας Νέγρης. Ο τελευταίος σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα κυπέλλου σκόραρε ένα αποφασιστικό γκολ και την επόμενη ημέρα, το γλυκό πήρε το όνομά του από τον Κώστα Νέγρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και πολλοί τραγουδιστές μετά τα μπουζούκια, πήγαινανα για να φάνε τα γλυκά του και την διάσημη τυρόπιτα κουρού του. Σήμερα, ο γιος του Τάσου, συνεχίζει την παράδοση του ζαχαροπλαστείου με την ίδια ποιότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.