ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτός είναι ο λόγος που δεν τρώμε αυγά γαλοπούλας

Η πώληση αυγών γαλοπούλας δεν είναι οικονομικά εφικτή για τους περισσότερους αγρότες

Αυτός είναι ο λόγος που δεν τρώμε αυγά γαλοπούλας

Η γαλοπούλα είναι ένα κρέας που τρώγεται κυρίως τα Χριστούγεννα αλλά μπορεί να αποτελέσει έδεσμα για όλο τον χρόνο.

Παρόλα αυτά, τα αυγά γαλοπούλας λείπουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και ακόμη και των εξειδικευμένων παντοπωλείων. Αλλά αυτό προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την βρωσιμότητα τους. Έχουν γεύση εξίσου καλή με τα αυγά κοτόπουλου, ή ακόμα καλύτερή, σύμφωνα με ορισμένους ανθρώπους, αλλά τα αυγά που γεννά δεν είναι πρακτικό να βγουν στην παραγωγή.

Η πώληση αυγών γαλοπούλας δεν είναι οικονομικά εφικτή για τους περισσότερους αγρότες που ήδη εκτρέφουν τα πουλιά για σφαγή. Οι ώριμες θηλυκές γαλοπούλες γεννούν το πολύ δύο αυγά την εβδομάδα.

Αυτό δεν συγκρίνεται με τα κοτόπουλα και τις πάπιες, που παράγουν περίπου ένα αυγό την ημέρα. Επειδή οι γαλοπούλες ζουν περισσότερο από τα κοτόπουλα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στην ηλικία ωοτοκίας: περίπου 7 μήνες αντί για 5.

Χρειάζονται επίσης περισσότερο χώρο και τροφή ώστε να ζήσουν. Λάβετε υπόψη τον χρόνο και τους πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή τους και τα αυγά γαλοπούλας καταλήγουν να κοστίζουν πάνω από 3 ευρώ περίπου το καθένα ή σχεδόν διπλάσια από τη μέση τιμή ενός κουτιού με δώδεκα αυγά κοτόπουλου.

Πολλά είδη διατροφής πολυτελείας πωλούνται για περισσότερα από αυτή την τιμή, αλλά αξίζουν τα αυγά γαλοπούλας το υπερβολικό κόστος; Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει το προϊόν λένε ότι έχουν παρόμοια γεύση με το πολύ φθηνότερο αυγό κοτόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι η απάντηση μάλλον είναι αρνητική. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο αυγών είναι το μέγεθος. Τα αυγά της γαλοπούλας είναι ελαφρώς μεγαλύτερα. Έχουν επίσης πιο σκληρό κέλυφος και παχύτερη μεμβράνη.

Σύμφωνα με ορισμένους γνώστες, τα αυγά γαλοπούλας προσφέρουν μερικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων. Οι κρόκοι τους φέρονται να είναι πιο πλούσιοι και πιο κρεμώδεις, καθιστώντας τους ιδανικούς για σάλτσες. Ο διάσημος σεφ της βικτωριανής εποχής Alexis Soyer ισχυρίστηκε ότι ήταν επίσης καλύτερα στο ψήσιμο από τα αυγά κοτόπουλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε αυγά γαλοπούλας μόνοι σας, δεν είναι αδύνατο να τα βρείτε. Ρωτήστε σε κάποια φάρμα γαλοπούλας εάν πουλάνε τα αυγά των πουλιών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.