ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί η πίτσα της επόμενης ημέρας έχει πάντα καλύτερη γεύση;

Η επιστήμη δίνει τα φώτα της και σε αυτό το φαινόμενο

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί η πίτσα της επόμενης ημέρας έχει πάντα καλύτερη γεύση;

Εάν δεν μπορείτε να φάτε μια ολόκληρη πίτσα το προηγούμενο βράδυ, φροντίστε να κρατήσετε μερικά κομμάτια στο ψυγείο για αύριο.

Μια νύχτα στο ψυγείο δίνει χρόνο στις υπέροχες γεύσεις της πίτσας να ενωθούν και να μαλακώσουν με έναν πολύ καλό τρόπο. Η πίτσα διατηρεί τη δομή της όταν είναι κρύα και το στρώμα της σάλτσας ντομάτας εμποδίζει το λίπος από την επικάλυψη του τυριού να εισχωρήσει στη ζύμη.

Η θερμοκρασία της πίτσας επηρεάζει την γεύση της, καθώς τα κρύα φαγητά να έχουν γενικά λιγότερο έντονες γεύσεις από τα ζεστά. Σε θερμοκρασίες μεταξύ 15 και 35 βαθμών Κελσίου, τα ευαίσθητα στη θερμότητα κανάλια στους υποδοχείς της γλυκιάς και πικρής γεύσης της γλώσσας μας ανοίγουν διάπλατα, πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση για την αποστολή σημάτων στον εγκέφαλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, τα κανάλια μετά βίας ανοίγουν και τα σήματα είναι πιο αδύναμα. Οι υποδοχείς της αλμυρής και ξινής γεύσης δεν επηρεάζονται από τη θερμοκρασία με τον ίδιο τρόπο και έτσι, η κρύα πίτσα μπορεί στην πραγματικότητα να έχει πιο αλμυρή γεύση και πολύ, πολύ νόστιμη.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.