ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα πρώτα πατατάκια – Πώς φτιάχτηκαν;

Η επικρατέστερη εκδοχή

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα πρώτα πατατάκια – Πώς φτιάχτηκαν;

Τα πατατάκια είναι το σνακ που πουλιέται περισσότερο σε όλο τον πλανήτη.

Όμως πως μπήκε η ιδέα να μετατρέψουν την πατάτα σε τόσο νόστιμο σνακ; Η επικρατέστερη εκδοχή τοποθετείται πίσω στο 1853.

Εκεί σε ένα εστιατόριο της εποχής, στη Νέα Υόρκη ένας απαιτητικός πελάτης κάθε φορά διαμαρτύροταν για το μέγεθος της πατάτας και για την τραγανότητα της.

Και ενώ ο σεφ του εστιατορίου δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του πελάτη, στη τελευταία του προσπάθεια έκοψε πολύ λεπτές τις πατάτες και τις τηγάνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το όνομα του σεφ ήταν George Crum, και ο πελάτης το όνομα του οποίου δεν μάθαμε ποτέ, κατενθουσιάστηκε. Αμέσως τα πατατάκια μπήκαν στο μενού και οι πελάτες έκαναν ουρά για να τα δοκιμάσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.