ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η περίφημη δίκη της μαλάκας: Το τυρί που έστειλε 50 μπακάληδες στα δικαστήρια

Εξωτερικά μοιάζει με την ιταλική μοτσαρέλα, όμως στη πραγματικότητα είναι γραβιέρα που δεν έχει ωριμάσει

Η περίφημη δίκη της μαλάκας: Το τυρί που έστειλε 50 μπακάληδες στα δικαστήρια

Αν έχεις πάει στη Κρήτη, τότε σίγουρα θα έχεις εντυπωσιαστεί από την εξαιρετική ποιότητα τυριών που έχουν. Στα Χανιά φτιάχνεται ένα τυρί που λέγεται “μαλάκα”. Μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο το όνομα του, αλλά η γεύση του είναι μοναδική.

Εξωτερικά μοιάζει με την ιταλική μοτσαρέλα, όμως στη πραγματικότητα είναι γραβιέρα που δεν έχει ωριμάσει.

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, και τα τελευταία χρόνια το βλέπεις όλο και πιο συχνά στην ελληνική κουζίνα αλλά και σε πιάτα του εξωτερικού.

Συνοδεύει άριστα δροσερές, καλοκαιρινές σαλάτες, ενώ στέκεται και από μόνο του σαν συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα.

Στη Κρήτη το συναντάς κυρίως στα πασχαλινά τραπέζια, καθώς είναι και η περίοδος που το γάλα ρέει άφθονο.

Το ξεχωριστό τυρί συνοδεύει και μια πρωτότυπη ιστορία, από αυτές που συναντάς μόνο στην ελληνική πραγματικότητα.

Στα Χανιά φτάνει τη δεκαετία του 1970, ένας κρατικός λειτουργός, σαν υπεύθυνος αγορανομίας, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα.

Χωρίς να ξέρει τα τοπικά εδέσματα, τρώει τη μαλάκα, ενώ στο μυαλό του πιστεύει ότι τρώει φέτα.

Παρά τα όσα του είπαν οι μπακάληδες της περιοχής, ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος δεν τους πίστεψε και επέβαλλε πρόστιμο και έστειλε στα δικαστήρια 50 μπακάληδες για πώληση φέτας, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα παρά τις καταθέσεις από ανθρώπους του υπουργείου Εμπορίου, οι δικαστές επέβαλλαν τη ποινή και οι μπακάληδες πλήρωσαν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.