ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κι όμως τόσα χρόνια φτιάχναμε τα μακαρόνια με κιμά λάθος – Ιταλίδα σεφ αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο

Η σάλτσα μπολονέζ (ιταλικά: ragù alla bolognese) προέρχεται από την ιταλική πόλη της Μπολόνια, όπως είναι εμφανές και από το όνομα

Κι όμως τόσα χρόνια φτιάχναμε τα μακαρόνια με κιμά λάθος – Ιταλίδα σεφ αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο

Ιταλίδα σεφ αποκάλυψε το λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε μακαρόνια με κιμά και αποκάλυψε τον σωστό τρόπο.

Η σάλτσα μπολονέζ (ιταλικά: ragù alla bolognese) προέρχεται από την ιταλική πόλη της Μπολόνια, όπως είναι εμφανές και από το όνομα. Ωστόσο, το πιάτο σπαγγέτι αλά μπολονέζ (ελληνιστί μακαρόνια με κιμά) έγινε δημοφιλές στην Γαλλία και στην συνέχεια διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σήμερα, τα σπαγγέτι αλά μπολονέζ σερβίρονται και στην Ιταλία, μονάχα όμως σε τουριστικά μέρη που εξυπηρετούν πολλούς ξένους, οι οποίοι συχνά τα ζητούν.

Πώς τρώνε την μακαρονάδα μπολονέζ οι Ιταλοί

«Η αυθεντική μακαρονάδα μπολονέζ δεν παρασκευάζεται ποτέ με σπαγγέτι. Οι Ιταλοί προτιμούν πάντα έναν διαφορετικό τύπο ζυμαρικών: τις ταλιατέλες», εξήγησε η Ιταλίδα επικεφαλής σεφ του εστιατορίου «Pasta Evangelists» στο Λονδίνο, Roberta d’Elia.

Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος που προτιμώνται οι ταλιατέλες είναι επειδή η επίπεδη επιφάνειά τους είναι ιδανικά σχεδιασμένη για να απορροφά την σάλτσα, ενώ το σχήμα τους εξασφαλίζει πως θα έχετε την ιδανική αναλογία κιμά και ζυμαρικών σε κάθε πιρουνιά. Ιδανικά, οι Ιταλοί μάγειρες προτιμούν φρέσκες ταλιατέλες, φτιαγμένες από αυγό, οι οποίες είναι περισσότερο πορώδεις για ακόμα καλύτερη απορρόφηση.

Αντίθετα, τα σπαγγέτι χρησιμοποιούνται σε σάλτσες με βάση την κρέμα ή το λάδι, όπως για παράδειγμα η καρμπονάρα ή η μακαρονάδα aglio e olio.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τονίζει η Roberta d’Elia, στην Ιταλία υπάρχουν περίπου 250 με 300 διαφορετικοί τύποι ζυμαρικών. Ο καθένας έχει την δική του χρήση και συνδυάζεται με διαφορετική σάλτσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.