ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μπέικον: Δείτε πόσο καιρό μετά το μαγείρεμα μπορείτε να το καταναλώσετε με ασφάλεια

Πώς να αποθηκεύσετε το μπέικον

Μπέικον: Δείτε πόσο καιρό μετά το μαγείρεμα μπορείτε να το καταναλώσετε με ασφάλεια

Όλοι μας γνωρίζουμε πώς το μπέικον είναι ένα άκρως λαχταριστό φαγητό το οποίο μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ωστόσο πόσο μπορεί να κρατήσει στο ψυγείο αφού μαγειρευτεί;

Ενώ μια συσκευασία άψητου και κλειστού μπέικον μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες στο ψυγείο και περίπου 8 μήνες στην κατάψυξη, το μαγειρεμένο μπέικον τείνει να έχει πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μαγειρεμένο μπέικον μπορεί συνήθως να διαρκέσει περίπου 4-5 ημέρες στο ψυγείο πριν αρχίσει να χαλάει.

Εάν καταψυχθεί, ωστόσο, η μέση διάρκεια ζωής του μπέικον αυξάνεται έως και ένα μήνα. Αυτό είναι σχετικά το ίδιο σε όλους τους τύπους μπέικον, συμπεριλαμβανομένου του μπέικον γαλοπούλας, του μοσχαρίσιου μπέικον και της πανσέτας.

Ποιος είναι, όμως, ο πιο σωστός τρόπος αποθήκευσής του, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Πώς να αποθηκεύσετε το μπέικον

Αν αποθηκευτεί ακατάλληλα, το μπέικον μπορεί να χαλάσει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε πώς να το αποθηκεύετε με τον σωστό τρόπο. Σύμφωνα με το Allrecipes, θα πρέπει να αποθηκεύετε το ωμό και μαγειρεμένο μπέικον στο ψυγείο ή στην κατάψυξη με ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους.

Εάν χρησιμοποιείτε το ψυγείο, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το άψητο μπέικον στην αρχική του συσκευασία και να το τοποθετήσετε μέσα σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα. Το μαγειρεμένο μπέικον μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κατάψυξη, ωστόσο, θα πρέπει να καλύψετε το ωμό, κλειστό μπέικον με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να πιέσετε όλο τον αέρα.

Το μαγειρεμένο μπέικον, από την άλλη πλευρά, πρέπει να τοποθετηθεί προσεκτικά ανάμεσα σε φύλλα λαδόκολλας και να τοποθετηθεί σε ένα σακουλάκι με φερμουάρ, το οποίο θα πρέπει, επίσης, να είναι απαλλαγμένο από υπερβολικό αέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν τελικά είστε έτοιμοι να καταναλώσετε το παγωμένο μπέικον σας, μπορείτε να το ξεπαγώσετε βάζοντάς το στο φούρνο μικροκυμάτων και χρησιμοποιώντας το κουμπί της απόψυξης. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τη συσκευασία εκ των προτέρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.