ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο λόγος που δεν πρέπει να πίνεις καφέ αμέσως μόλις ξυπνήσεις

Υπάρχουν κάποιες ώρες τη μέρα που ο οργανισμός σου δεν πρέπει να δέχεται καφέ

Ο λόγος που δεν πρέπει να πίνεις καφέ αμέσως μόλις ξυπνήσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αφού ξυπνήσουν το πρωί, αποζητούν ένα καφεδάκι για να ενεργοποιηθούν και να ξεκινήσουν την μέρα τους.

Νέα έρευνα όμως δείχνει ότι ο πρωινός καφές δεν μας κάνει καλό.

Σαν να αλλάζει ολόκληρη η κοσμοθεωρία μας ένα πράγμα. Παρόμοιο σοκ πρέπει να έπαθαν και η άνθρωποι όταν συνειδητοποίησαν ότι η Γη δεν είναι επίπεδη, με τη διαφορά όμως ότι τα πράγματα τώρα είναι χειρότερα.

Ε όχι να μας πουν πως ο καφές δεν πρέπει να καταναλώνεται τις πρωινές ώρες.

Εντάξει, ίσως και να υπερβάλλουμε λίγο και τα πράγματα να μην είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται, αλλά το θέμα είναι ότι όντως υπάρχουν κάποιες ώρες τη μέρα που ο οργανισμός σου δεν πρέπει να δέχεται καφέ. Για την ακρίβεια ένα συστατικό που περιέχει το λατρεμένο μας ρόφημα, την περίφημη κορτιζόλη.

Τι είναι η κορτιζόλη;

Πρόκειται για μια ορμόνη με ιδιαίτερα  κακή φήμη και όχι εντελώς αδικαιολόγητα. Όταν είσαι γνωστή ως ορμόνη του στρες σίγουρα δεν είναι για καλό. Και όταν υπάρχει υπερκορτιζολισμός στον οργανισμό μας τότε η κορτιζολη μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες, ακόμα και ασθένειες. Και πού κολλά ο καφές;

Σύμφωνα με την έρευνα, ο οργανισμός μας κάθε μέρα παράγει δύο φορές μεγάλα επίπεδα κορτιζόλης. Αυτές οι ώρες στο διάστημα περίπου 11:00-13:00 και 17:00-18:00. Οπότε αυτές τις ώρες, ο καφές «γιοκ»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα του καφέ, της ζάχαρης ή του γάλακτος που θα βάλεις, αλλά με τη χρονική διάρκεια που θα τον καταναλώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.