Pepsi: Τι ισχυρίστηκε όταν κάποιος την κατηγόρησε ότι βρήκε ποντίκι σε αναψυκτικό;

Δημιουργικό αλλά όχι και τόσο εμπορικό

Pepsi: Τι ισχυρίστηκε όταν κάποιος την κατηγόρησε ότι βρήκε ποντίκι σε αναψυκτικό;

Το 2012 η εταιρεία της Pepsi μπήκε σε μια παράξενη δικαστική διαμάχη. Ένας άνδρας είχε καταθέσει μήνυση από το 2009, γιατί ισχυρίστηκε ότι βρήκε ένα νεκρό ποντίκι μέσα στο αναψυκτικό Mountain Dew που είχε αγοράσει.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε επίσης ότι έστειλε το ποντίκι στην εταιρεία, η οποία μετά «κατέστρεψε» τα απομεινάρια, αφού τους επέτρεψε να το εξετάσουν, όπως έγραψε στη μήνυση.

Ο άνδρας λοιπόν επέμεινε και οι δικηγόροι της Pepsi είχαν έναν αναπάντεχο ισχυρισμό για να υποστηρίξουν τη θέση της εταιρείας. Η σόδα τους θα είχε λιώσει το ποντίκι πριν το βρει ο άνδρας, αφού όπως είπαν θα είχε λιώσει σε 30 ημέρες ενώ ο άνδρας αγόρασε το αναψυκτικό 74 ημέρες μετά την παρασκευή του.

Η Pepsi βρήκε μάλιστα ειδικούς για να καταθέσουν, ότι «το ποντίκι θα είχε λιώσει μέσα στη σόδα από τη στιγμή παρασκευής του μέχρι το χρονικό σημείο που το αγόρασε ο κατήγορος».

Η συγκεκριμένη στρατηγική μοιάζει λίγο ότι «θέλω να κερδίσω τη μάχη, κι ας χάσω τον πόλεμο», αφού επιβεβαιώνει εν μέρει το επιχείρημα για το πόσο ισχυρό οξύ υπάρχει στα αναψυκτικά της, το οποίο πολλές φορές έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό, ειδικά στα δόντια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Pepsi κέρδισε τη δίκη, αλλά αυτό της κόστισε. Έκανε μια εξωδικαστική συμφωνία με τον κατήγορο, αλλά το μεγαλύτερο κακό έγινε σε θέμα δημοσιότητας, αφού το δημιουργικό κατά τα άλλα επιχείρημα των δικηγόρων, δεν ήταν και ότι καλύτερο για το τμήμα marketing.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.