ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Phaal Curry: Το φαγητό που πριν το καταναλώσεις πρέπει να… υπογράψεις ειδική φόρμα

Πρόκειται για το πιο πικάντικο πιάτο στον κόσμο

Phaal Curry: Το φαγητό που πριν το καταναλώσεις πρέπει να… υπογράψεις ειδική φόρμα

Το Phaal Curry ή αλλιώς fall ή απλά fal, είναι ένα φαγητό με βάση την ντομάτα όπου το curry συνδυάζεται με κάποια πρωτεϊνή, πιο συχνά με κοτόπουλο, το οποίο πριν το καταναλώσεις πρέπει να… υπογράψεις ειδική φόρμα.

Τα επίπεδα μπαχαρικών του είναι τόσο υψηλά που ακόμη και οι μάγειρες φορούν προστατευτικό εξοπλισμό όπως μάσκες και γάντια κατά την προετοιμασία του.

Βασίζεται στο πιο πικάντικο κάρυ του κόσμου, το phaal ή το phall που μπορεί να βάλει «φωτιά» στη γλώσσα, τους γευστικούς κάλυκες, το στόμα και το στομάχι.

Στις περισσότερες εκδοχές του, το συγκεκριμένο πιάτο μαγειρεύεται με περισσότερες από δέκα πιπεριές μερικές εκ των οποίων είναι οι πλέον καυτερές του πλανήτη.

Μεταξύ των πιάτων αυτών είναι και η περιβόητη bhut jolokia, γνωστή και ως πιπεριά-φάντασμα, η οποία θεωρείται η πιο καυτερή πιπεριά του πλανήτη και η οποία μπορεί να ενισχυθεί και με άλλες καυτερές πιπεριές.

Το Phaal Curry μάλιστα θεωρείται τόσο καυτερό που σε πολλά εστιατόρια οι πελάτες που θέλουν να το παραγγείλουν, πρέπει να συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα πριν το φάνε, ώστε αν κάτι στραβώσει μετά την κατανάλωσή του να μην μπορεί ο πελάτης-καταναλωτής να μηνύσει τον μάγειρα.

Ακόμα και για τους λάτρεις των πικάντικων, μία κουταλιά από το Phaal Curry θα αρχίσει να σε καίει πριν καν αγγίξει τη γλώσσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουν περάσει δύο ώρες από τότε που έφαγα απλά μία κουταλιά του πιάτου και ακόμα νιώθω ελαφρύ κάψιμο στα χείλη και ελαφρύ πονοκέφαλο […] μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι βίωσα ακριβώς πώς είναι να τρως ένα από τα πιο καυτερά πιάτα του πλανήτη και αυτή η εμπειρία θα μείνει για πάντα» σημείωσε ένας youtuber.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.