ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πόσες θερμίδες έχει ένα ποτήρι μπίρα τελικά;

Μας παχαίνει ή όχι;

Πόσες θερμίδες έχει ένα ποτήρι μπίρα τελικά;

Όλα τα αλκοολούχα ποτά παχαίνουν ως γνωστόν. Η μπίρα όμως, που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, πόσες θερμίδες έχει;

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά η μπίρα μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή ποτού για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Σχετικές έρευνες έδειξαν ότι η μέτρια κατανάλωση (όχι πάνω από 2 ποτήρια για τους άντρες και 1 για τις γυναίκες) του δροσιστικού ποτού δεν συμβάλει στην αύξηση του βάρους, άρα μπορείς να την απολαμβάνεις με μέτρο – και με την προϋπόθεση ότι θα τη συνοδεύεις με ελαφριά πιάτα, όπως μια ποικιλία τυριών ή θαλασσινά και όχι με τηγανητούς μεζέδες.

Ο λόγος που η μπίρα δεν παχαίνει είναι ότι περιέχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα δημοφιλή αλκοολούχα ποτά (οι θερμίδες ενός αλκοολούχου ποτού αυξάνονται όσο αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ).

Έτσι, ένα ποτήρι ξανθιάς μπίρας περιέχει περίπου 110 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι μαύρης μπίρας περίπου 160. Η μπίρα light είναι ακόμα πιο ελαφριά (δίνει περίπου 80 θερμίδες ανά ποτήρι) και η μη αλκοολούχα περίπου 40 θερμίδες.

Επίσης η μπίρα αποτελεί ένα ελάχιστα επεξεργασμένο προϊόν, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες, αφού παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά (νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός κι αν την παραλάβουν μεγάλες πολυεθνικές, οπότε είναι άγνωστο τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνεται στα συστατικά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.