ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πόσο θρεπτικά είναι τα smoothies για τον οργανισμό;

Υπάρχουν μειονεκτήματα από την κατανάλωσή τους;

Πόσο θρεπτικά είναι τα smoothies για τον οργανισμό;

Σε όλους αρέσουν τα smoothies. Είναι όμως όλα υγιεινά; Έχουν μόνο οφέλη ή όχι;

Η διατροφική αξία του κάθε smoothie εξαρτάται από τα συστατικά που περιέχει, σύμφωνα με το eatingwell. Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές για smoothies, με πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών. Τα πιο συνηθισμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές για smoothies είναι τα εξής:

-Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
-Λαχανικά όπως αγγούρι, το καρότο, τα παντζάρια
-Φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα όπως όλα τα φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των berries, το μάνγκο, ο ανανάς, τα μήλα, το ρόδι, τα κεράσια κ.α.
-Αβοκάντο
-Κακάο
-Βρόμη
-Ξηροί καρποί
-Γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα
-Βούτυρα ξηρών καρπών
-Σπόροι όπως οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος
-Μπαχαρικά όπως το τζίντζερ, η κανέλα και ο κουρκουμάς
-Γλυκαντικά όπως το mapl syrup, το μέλι και οι χουρμάδες

Ανάλογα με τα συστατικά και τους συνδυασμούς, τα smoothies κατηγοριοποιούνται ως εξής:

Πράσινα smoothies. Περιέχουν λαχανικά όπως το σπανάκι, το kale, το αγγούρι. Επίσης έχουν φρούτα για να ισορροπήσει η πικρή τους γεύση και να ενισχυθεί η διατροφική τους αξία. Τα φρούτα αυτά είναι συνήθως επίσης πράσινα, όπως είναι τα πράσινα μήλα και το αβοκάντο.

Τα smoothies φρούτων. Τα φρούτα είναι το βασικό συστατικά. Από τα πιο δημοφιλή είναι η μπανάνα και τα μούρα.

Smoothies πρωτεΐνης. Στόχος είναι να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης στο άτομο που τα καταναλώνει για αυτό και συνήθως το βασικό τους συστατικό είναι γάλα ή γιαούρτι τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και πρωτεΐνη.

Σίγουρα. Και αυτό για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών λόγων των πολλών και διαφορετικών συστατικών που περιέχουν.

Επίσης, μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα, γρήγορα και να τα πάρετε σε ένα θερμός μαζί σας και σίγουρα αυξάνουν την κατανάλωση σε φρούτα και λαχανικά μέσα στη μέρα. Επιπλέον ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας και είναι ένας εν δυνάμει σύμμαχος στην απώλεια βάρους.

Υπάρχουν βέβαια και τα μειονεκτήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα μπορεί να το παρακάνετε με την πρόσληψη σακχάρων ή να μην νιώθετε ότι ένα smoothie μπορεί να σας χορτάσει για ώρα, για αυτό και οι ειδικοί συνιστούν τα smoothies να περιέχουν συστατικά που συνδυάζουν πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.