ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Προκαλεί παράλυση και θάνατο: Aυτό είναι το φαγητό που αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να γίνει επικίνδυνο

Και όμως κάποιοι ρισκάρουν και το τρώνε

Προκαλεί παράλυση και θάνατο: Aυτό είναι το φαγητό που αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να γίνει επικίνδυνο

Λάθος μαγειρεμένο, θεωρείται πιο επικίνδυνο και από το δηλητήριο κυάνιο. Το ψάρι Fugu και οι πολλές παραλλαγές του σε συνταγές είναι από τα πιο επικίνδυνα εδέσματα που μπορείτε να φάτε.

Πρόκειται για ένα ψάρι που συναντάς κυρίως σε γκουρμέ εστιατόρια στην Ιαπωνία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει και τον υπόλοιπο κόσμο, αφού κάποιοι σεφ ψάχνουν πάντα το πιο εξεζητημένο.

Το ψάρι αυτό είναι δηλητηριώδες γιατί περιέχει μία ουσία που ονομάζετε tetrodotoxin. Η ουσία αυτή εντοπίζεται στα όργανα του ψαριού και κυρίως στο συκώτι, τις ωοθήκες και τα μάτια του. Το δέρμα του από την άλλη, συνήθως είναι μη δηλητηριώδες.

Μάλιστα το κράτος της Ιαπωνίας δίνει το δικαίωμα μόνο σε πιστοποιημένους σεφ να το μαγειρεύουν, όμως πολλές φορές στις τοπικές αγορές υπάρχουν μάγειρες που το χρησιμοποιούν χωρίς να παίρνουν όλες τις προφυλάξεις.

Δεν υπάρχει αντίδοτο, και όταν εκτεθείς στο δηλητήριο του, οι μύες σταματούν να λειτουργούν και πεθαίνεις από ασφυξία.

Μάλιστα έχει και το δικό του ειδικό μαχαίρι, το «fugu hiki», το οποίο φυλάσσεται μακριά από άλλα σκεύη, και αποστειρώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος είναι σούσι, αλλά περίφημο είναι το Fugu κατσαρόλας, όπου το ψάρι λιώνει και δίνει στη σούπα μια μοναδική γεύση, όπως λένε οι μεγαλύτεροι γευσιγνώστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.