ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Taste Atlas: Ελληνικό το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο

Μια ακόμη διάκριση για την ελληνική κουζίνα

Taste Atlas: Ελληνικό το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο

Το δεύτερο καλύτερο γλυκό, σύμφωνα με το Taste Atlas, είναι ελληνικό, μια ακόμη διάκριση λίγες ημέρες αφότου η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε ως η τρίτη καλύτερη στον κόσμο. 

«Τα τρίγωνα Πανοράματος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με καταγωγή από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα τραγανά και βουτυρώδη τριγωνικά (σε σχήμα κώνου) αρτοσκευάσματα φύλλου συνήθως εμποτίζονται σε σιρόπι και γεμίζονται με κρέμα. Η κρέμα φτιάχνεται συνήθως με κρόκους αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος.

Τα τρίγωνα φύλλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν βουτηγμένα σε κρύο σιρόπι που αποτελείται από ζάχαρη και νερό, και στην συνέχεια γεμίζονται με την παγωμένη κρέμα. Το τρίγωνο γαρνίρεται συχνά με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς πριν από την κατανάλωση» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση του TasteAtlas.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.