ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τελικά πρέπει να στραγγίζουμε τα μακαρόνια στο νεροχύτη ή όχι;

To «χρυσό υγρό» και που χρησιμεύει

Τελικά πρέπει να στραγγίζουμε τα μακαρόνια στο νεροχύτη ή όχι;

Η εικόνα με τις γιαγιάδες και τις μαμάδες να σουρώνουν τα μακαρόνια στο νεροχύτη είναι από τις πιο χαρακτηριστικές των παιδικών μας χρόνων. Όμως όλοι επώνυμοι και μη μάγειρες υποστηρίζουν ότι αυτη η τακτική είναι λάθος και αφαιρούμε από τα μακαρόνια ένα πολύτιμο υγρό που έχει τη χρησιμότητά του.

Πιο συγκεκριμένα τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα από αλεύρι και απελευθερώνουν άμυλο στο νερό μαγειρέματος καθώς βράζουν, δημιουργώντας ένα λευκό, θολό υγρό που οι μάγειρες αποκαλούν “χρυσό”.

Η χρησιμότητα αυτού του υγρού είναι στο να γαλακτωθεί σωστά η σάλτσα. Και εύλογα θα ρωτήσετε τί είναι η γαλάκτωση της σάλτσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν φτιάχνουμε μια σάλτσα θα παρατηρήσετε πολλές φορές ότι υπάρχουν λακκούβες μέσα στη σάλτσα και σε πολλά σημεία δεν έχει δέσει. Έτσι αν αντί για το νιπτήρα σουρώσουμε τα μακαρόνια πάνω από ένα δοχείο και κρατήσουμε αυτό το υγρό, και το προσθέσουμε σε μικρές ποσότητες όσο φτιάχνεται η σάλτσα, τότε βοηθάμε στο να δέσει ομοιόμορφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.