ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το κόλπο για να καταλάβεις ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να δοκιμάσεις

Οι Ιταλοί σεφ έχουν κάποια κόλπα για να καταλάβουν πότε είναι βρασμένα

Το κόλπο για να καταλάβεις ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να δοκιμάσεις

Βάζεις τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και περιμένεις να γίνουν. Αλλά επειδή δεν ξέρεις πότε είναι έτοιμα, όλο τσιμπάς και δοκιμάζεις, και όταν είναι έτοιμα έχεις χορτάσει.

Καλό θα ήταν να μην τα δοκιμάζεις για να τεστάρεις αν είναι έτοιμα. Μπορεί να καεί η γλώσσα σου, να χορτάσεις ή να φας λίγο και να τα ξαναπετάξεις μέσα, κάτι που χαλάει τη γεύση τους.

Οι Ιταλοί σεφ, οι οποίοι μαγειρεύουν πολλά μακαρόνια ημερησίως, έχουν κάποια κόλπα για να καταλάβουν πότε είναι βρασμένα. Όπως τα παρακάτω 4:

Η συσκευασία λέει πάντα χρόνο

Κάθε εταιρεία αξιολογεί με διαφορετικό χρόνο το προϊόν της και μας προτείνει τον ιδανικό χρόνο. Εμπιστεύσου τον κατασκευαστή, εκτός αν ξέρεις απ’ έξω τη συγκεκριμένη μάρκα.

Άκου τον ήχο

Η μέθοδος αυτή θέλει εμπειρία. Βγάλε το ζυμαρικό από την κατσαρόλα και πέτα το πάνω στο πιάτο από ένα συγκεκριμένο ύψος. Αν ακουστεί κάτι σαν κρότος, τότε σημαίνει ότι τα ζυμαρικά είναι ακόμα ωμά.

Διαίσθηση

Αυτό ανήκει σε πολύ έμπειρους μάγειρες. Κάποια στιγμή, αν το κάνεις πολύ καιρό και βρεις και κάποιον να σε καθοδηγήσει, τότε θα ξέρεις περίπου μέσα σου πότε είναι έτοιμα τα μακαρόνια.

Το κόψιμο με το δάχτυλο

Βγάζεις το μακαρόνι από την κατσαρόλα και αντί να το δοκιμάσεις, το κόβεις με το δάχτυλο. Αν βρεις δυσκολία στο κόψιμο, τότε θέλει λίγο ακόμα. Υπάρχει ο κίνδυνος να καείς, οπότε μόλις το βγάλεις ριχτού λίγο νερό από τη βρύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.