ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τώρα ξέρεις: Αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να τα βάζεις ποτέ μαζί στο ψυγείο ή στο ντουλάπι

Η αποθήκευση παίζει σημαντικό ρόλο στην διάρκεια ζωής τους

Τώρα ξέρεις: Αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να τα βάζεις ποτέ μαζί στο ψυγείο ή στο ντουλάπι

Αν υπάρχουν δύο κατηγορίες τροφίμων που δεν λείπουν από καμία κουζίνα, αυτές είναι αναμφίβολα τα φρούτα και τα λαχανικά. Αποτελούν απαραίτητα συστατικά μια ολοκληρωμένης διατροφής και συνοδεύουν επιτυχώς τα καθημερινά γεύματά μας.

Η αποθήκευση παίζει σημαντικό ρόλο στην διάρκεια ζωής τους αφού ορισμένα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να είναι πολύ κοντά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι. Γιατί συμβαίνει αυτό;

H απάντηση είναι λόγω του αιθυλενίου που παράγεται όταν τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο.

Το αιθυλένιο είναι ένας απλός υδρογονάνθρακας που παράγεται από τους φυτικούς οργανισμούς και ρυθμίζει διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες. Θεωρείται ορμόνη και για αυτό καλείται και «ορμόνη ωρίμανσης». Όταν αυτό το αέριο συσσωρεύεται, τα φρούτα και τα λαχανικά ωριμάζουν πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να χαλάσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

«Μην αποθηκεύεις ποτέ φρούτα ή λαχανικά ευαίσθητα στο αιθυλένιο με φρούτα ή λαχανικά που παράγουν υψηλή ποσότητα αερίων αιθυλενίου», αναφέρει ο John Adler, αντιπρόεδρος της Blue Apron.

Το no1 παράδειγμα προς αποφυγή είναι η τοποθέτηση κρεμμυδιών μαζί με πατάτες. Όταν αυτά τα δύο τρόφιμα είναι το ένα δίπλα στο άλλο επιταχύνεται η διαδικασία ωρίμανσης με αποτέλεσμα οι πατάτες να βγάζουν συχνά ρίζες.

Τα μήλα δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο καλάθι με άλλα φρούτα, αν θες να διατηρηθούν φρέσκα για αρκετές ημέρες. Αντίθετα αν έχεις άγουρες μπανάνες, μπορείς να τις τοποθετήσεις μαζί με μερικά μήλα για να επιταχύνεις την ωρίμανσή τους.

Όπως τα μήλα και οι μπανάνες, έτσι και τα πεπόνια παράγουν αρκετό αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ωρίμανση των κοντινών προϊόντων. Απόφυγε λοιπόν να βάζεις άλλα φρούτα δίπλα τους στο ψυγείο ή το ντουλάπι.

«Το κουνουπίδι είναι πολύ ευαίσθητο στο αιθυλένιο, επομένως είναι καλύτερο να μην το αποθηκεύεις στο ίδιο συρτάρι με τα μήλα, τα πεπόνια, τα ακτινίδια ή τα κρεμμύδια», αναφέρει ο ειδικός.

TIP: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τα μανιτάρια φρέσκα είναι τοποθετώντας τα σε μια χάρτινη σακούλα.

Ακολουθεί η λίστα των τροφίμων που δεν πρέπει να τοποθετούνται το ένα κοντά στο άλλο

Αβοκάντο- μπανάνες

Μήλα- μπρόκολο

μπανάνες- λαχανάκια Βρυξελλών

Σύκα- λάχανο

Σταφύλια- καρότα

Πεπόνι- κουνουπίδι

Αχλάδια- αγγούρια

Ροδάκινα- φυλλώδη λαχανικά

Πιπεριές- μαρούλι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πατάτες- κρεμμύδια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.