ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γιατί οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια; (βίντεο)

Ειδικοί εξηγούν

Γιατί οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια; (βίντεο)

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει εκ νέου ιδιαίτερα δημοφιλή βίντεο που καταγράφουν την αντίδραση μιας γάτας όταν ξαφνικά αντικρίζει δίπλα της ένα αγγούρι.

Τα αξιολάτρευτα κατοικίδια εκδηλώνουν τον τρόμο τους στη θέα του αγγουριού, γουρλώνοντας τα μάτια τους και τρέχοντας να φύγουν από το σημείο.

Κι ενώ τα βίντεο αυτά έχουν σκοπό να προσφέρουν γέλιο, οι ειδικοί λένε πως είναι καλύτερα να μην το δοκιμάσετε με τη δική σας γάτα.

@skorpioprince #cat #catsoftiktok #cucumbers #fy #fyp #foryou ♬ original sound – Skorpio Prince


«Οι γάτες είναι επιφυλακτικά πλάσματα και πολλές αντιδρούν πηδώντας, τρέχοντας και φρικάροντας, αντί να ερευνούν κάτι νέο», δήλωσε στο Insider η κτηνίατρος Αμάντα Τακιγκούτσι. «Έχουν αυτή την αντίδραση επειδή μπορεί να τρομάξουν ένα αρπακτικό μεγαλύτερο από αυτές και να τις αφήσει να ξεφύγουν», πρόσθεσε η ίδια.

Εν μέρει, δηλαδή, η περίεργη αντίδρασή τους, οφείλεται στο γεγονός πως πιστεύουν πως ο «θύτης» μπορεί να φύγει εάν τις δει να κάνουν έτσι.

Όπως λέει η Α.Τακιγκούτσι, τα περισσότερα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν γάτες, όπου δίπλα τους κάποιος έχει τοποθετήσει ένα αγγούρι – σε σημείο που δεν τον περιμένουν, όπως δίπλα στο φαγητό τους ή σε μια πόρτα. Αυτό ενεργοποιεί τα ένστικτα φόβου- άμυνας της γάτας.

«Το μόνο που ξέρουν είναι πως κάτι εμφανίστηκε την ώρα που έτρωγαν και δεν πρόκειται να κάτσουν να ερευνήσουν περί τίνος πρόκειται», λέει η κτηνίατρος.

Από την πλευρά του, ο Τζόι Λοσβάρντι, σύμβουλος συμπεριφοράς γάτας, λέει ότι οι άνθρωποι και άλλα ζώα θα είχαν πιθανότατα παρόμοια αντίδραση. «Αν ψάχνετε για κάτι στο ψυγείο σας και όταν γυρίσετε δείτε ένα κουτί στο πάτωμα πίσω σας που δεν ήταν εκεί πριν, πιθανότατα θα τρομάξετε και θα μπερδευτείτε» λέει. «Το ίδιο το κουτί πιθανότατα δεν είναι τρομακτικό, αλλά σας ξαφνιάζει το πώς βρέθηκε εκεί», προσθέτει ο ίδιος.

Είναι όμως ασφαλές να κάνω στη γάτα μου τη φάρσα με το αγγούρι; «Η απάντηση είναι, χωρίς αμφιβολία, όχι» λέει ο Τ.Λοσβάρντι, προσθέτοντας ότι «Τρομάζουν πάρα πολύ και δεν υπάρχει λόγος να προκαλέσετε σκόπιμα φόβο στη γάτα σας».

@afvofficial Cats vs cucumbers. 😂😂 #cats #cucumbers #cucumber #cat #catvscucumber #catsandcucumbers #catsandcucumbersdontwork #fyp #funnypets #funnycats ♬ original sound – AFVofficial

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς, με την πάροδο του χρόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η γάτα σας μπορεί να μπει σε κατάσταση άμυνας, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από το να τρέξει μακριά από την πηγή του φόβου ή ακόμη και να της επιτεθεί», εξηγεί ο Τ.Λοσβάρντι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.