Το κόλπο για να καθαρίσεις τη μούχλα εύκολα και γρήγορα

Το κόλπο για να καθαρίσεις τη μούχλα εύκολα και γρήγορα

Εάν θέλεις να διατηρήσεις το σπίτι σου σε καλή κατάσταση, είναι σημαντικό να καθαρίσεις τη μούχλα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να μάθεις πώς να την καθαρίζεις. Δες παρακάτω τις συμβουλές του Alex Varela, γενικού διευθυντή της εταιρείας καθαρισμού Dallas Maids.

Ο εντοπισμός των υποκείμενων αιτιών της μούχλας μπορεί να σου μάθει πώς να απαλλαγείς από αυτήν μια και καλή. “Η ανάπτυξη της μούχλας ίσως επηρεάζεται από την περιοχή στην οποία ζεις”, εξηγεί ο Alex Varela. “Ορισμένες περιοχές έχουν αρκετή υγρασία κατά τη διάρκεια του έτους. Επίσης, μερικά σημεία του σπιτιού είναι πιο φιλόξενοι χώροι για κάτι τέτοιο, όπως τα ντουλάπια, το εσωτερικό του πλυντηρίου και τα μπάνια.”

Όταν αναπτύσσεται μούχλα, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία καθαρισμού μερικές φορές την εβδομάδα μέχρι να εξαφανιστεί.

Πράγματα που θα χρειαστείς

  • Λευκό ξύδι
  • Μπουκάλι ψεκασμού
  • Μαλακή βούρτσα
  • Σαπούνι για τα πιάτα
  • Μαγειρική σόδα

Πώς να καθαρίσεις τη μούχλα

1. Σύμφωνα με τον Varela, η περισσότερη μούχλα αναπτύσσεται στην κορυφή της επιφάνειας. Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία καθαρισμού, χρησιμοποίησε λίγο λευκό ξύδι – κατά προτίμηση με συγκέντρωση πέντε τοις εκατό ή υψηλότερη. “Εφάρμοσε το χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού και άφησε το να καθίσει για μια ώρα και στη συνέχεια τρίψε την επιφάνεια με ένα μαλακό πινέλο.”

2. Εάν μόνο το λευκό ξύδι δεν αρκεί, ο Varela προτείνει να προσθέσεις μισό κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων. Ή, εάν χρειάζεται, μαγειρική σόδα.

3. Αν η μούχλα εξακολουθεί να μην αφαιρείται, ίσως αντιμετωπίζεις ένα πιο σοβαρό ζήτημα που απαιτεί μια επαγγελματική υπηρεσία για να την αφαιρέσεις.

Πώς να αποτρέψεις την ανάπτυξη της μούχλας

Ο Varela επισημαίνει το πόσο σημαντικό είναι να λάβεις υπόψη σου τις υποκείμενες αιτίες πίσω από την ανάπτυξη της μούχλας. Φταίει το εξαιρετικά υγρό περιβάλλον; Μήπως παρατηρείς πως αναπτύσσεται σε μια σκοτεινή γωνιά; Η απάντηση μπορεί να είναι το κλειδί για να κάνεις τη μούχλα παρελθόν. Σε γενικές γραμμές, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις την υγρασία και να αποφύγεις τις σκοτεινές γωνιές είναι οι ακτίνες του ήλιου και η ροή του αέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Ένα άλλο συνηθισμένο σφάλμα είναι να σπρώχνεις τα έπιπλα και τις συσκευές σου πίσω”, προσθέτει ο Varela. “Άφησε τα έπιπλά σου να αναπνεύσουν αφήνοντας ένα μικρό κενό που επιτρέπει στον αέρα να ρέει. Επίσης, ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που σου επιτρέπει να μειώσεις την υγρασία και, ανάλογα με τη συσκευή, να επιλέξεις το ακριβές επίπεδο που χρειάζεσαι”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.