ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυτά είναι τα πιο περίεργα ελληνικά ονόματα που υπάρχουν

Ονόματα που σίγουρα δε θα συναντήσετε εύκολα... ίσως και ποτέ!

Αυτά είναι τα πιο περίεργα ελληνικά ονόματα που υπάρχουν

Όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας ένα άτομο με περίεργο όνομα.  Βέβαια το «περίεργο» είναι σχετικό γιατί ας πούμε το Κεντηρίων για άλλους είναι το ωραιότερο όνομα και με ιστορία πίσω του, και άλλοι παθαίνουν σοκ και μόνο στην ιδέα πως θα φωνάζουν το παιδί τους έτσι!

Σύμφωνα με έρευνα το 11% των Ελλήνων ακούνε στο όνομα Γιώργος. Αυτό το όνομα μαζί με μερικά ακόμα, όπως Γιάννης, Κωνσταντίνος, Δημήτρης, Νίκος και Παναγιώτης είναι τα πιο συνηθισμένα αντρικά ονόματα.

Συγκεκριμένα, μέσα από έρευνα αποδείχθηκε πως το 50% των Ελλήνων ακούει σε αυτά τα 6 ονόματα. Αντίστοιχα για τις γυναίκες τα ονόματα Μαρία και Ελένη είναι επίσης δύο από τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Ψάχνοντας στους τηλεφωνικούς καταλόγους και στα ελληνικά ληξιαρχεία καταλήξαμε στα 20 πιο περίεργα ονόματα (10 αντρικά και 10 γυναικεία) που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Παράξενα αντρικά ονόματα

1. Βερόνης
2. Παραδείσης
3. Χρυσογόνης
4. Ευμορφούλης
5. Παλικάρης
6. Δερπούλης
7. Δρακουλάκος
8. Συνάναρχος
9. Ντοκλής
10. Κανακάρης

Παράξενα γυναικεία ονόματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. Βασιλοπούλα
2. Εκδίκηση
3. Κουζίνα
4. Κουκίτσα
5. Παναίλα
6. Πληξούρα
7. Τζιβαγιέρα
8. Φυντιανή
9. Χελώνα
10. Ωραιοζήλη

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.